Kok

Crebocode 25180 Leerweg BBL Niveau 2

Onderwijs en BPV planning

Wanneer je je opleiding doet in de BBL kom je één dag in de week naar school. De overige dagen ben je werkzaam in het leerbedrijf. De school is eindverantwoordelijk voor de opleiding, het leerbedrijf is (deel)verantwoordelijk voor de praktijkopleiding. Omdat vaak niet alle opdrachten uitgevoerd kunnen worden in het leerbedrijf, worden tussen leerbedrijf en school afspraken gemaakt wat waar aangeleerd wordt. Op deze manier is de school aanvullend aan het leerbedrijf.

Ons uitgangspunt is dat door een instaptoets wordt bepaald wat je al van de leerstof weet, dus wat de beginsituatie is. Vanuit deze beginsituatie wordt bepaald welke instructies je nodig hebt. De lesstof wordt in de beschikbare onderwijstijd aangeboden en dekt volledig het kwalificatiedossier (de exameneisen). De lesstof is ingedeeld en wordt zodanig aangeboden dat bij effectief leren op je schooldag je verder geen of zo min mogelijk huiswerk hoeft te maken. Wel worden in je leerbedrijf een groot gedeelte van je praktijkopdrachten uitgevoerd en beoordeeld.

Je opleiding werkt met onderwijsplanners. Hierin staat aangegeven welke onderwijseenheden er in welke periode aan de orde komen. De globale onderwijsplanning voor alle leerjaren van je opleiding kun je vinden in de onderwijsplanners die op de digitale leeromgeving N@tschool staan.