(Junior) accountmanager

Crebocode 25132 Leerweg BOL Niveau 4

Aanvullende eisen voor jouw opleiding

Tweede verplichte moderne vreemde taal

Het volgen van Duits als verplichte moderne vreemde taal is bij deze opleiding verplicht. Gezien de opleiding en het beroepsperspectief is hiervoor gekozen. Er wordt geëxamineerd op de onderdelen:

Lezen;

Luisteren;

Spreken;

Gesprekken voeren;

Schrijven.

Studentbegeleiding

Iedere periode vindt er een gesprek plaats met je loopbaanbegeleider. In dit gesprek komt aan de orde hoe het met je gaat op persoonlijk gebied en met de voortgang van jouw opleiding. In het eerste jaar is een belangrijke vraag of de keuze voor deze opleiding de goede keus is.

Aspecten die een rol spelen in de voortgang van de opleiding zijn:

  • Prestaties: 

Loop je op schema bij alle vakken, wat het maken van opdrachten betreft? Als je achter loopt kan je dit inhalen en zo ja hoe en voor wanneer is het dan afgerond?

Hoe is de BPV verlopen? Zijn verplichte onderdelen van de stage afgerond? Zo nee, welke afspraken zijn hierover gemaakt? Wordt de stage verlengd of moet deze op een ander moment over gedaan worden?

Hoe zijn de toetsen en examens gemaakt? Is het gemiddelde per vak onvoldoende? Zo ja, is dit in te halen en wanneer worden deze onvoldoendes herkanst?

Is de inzet en gedrag voldoende om de gewenste resultaten te kunnen halen? Zo nee, welke afspraken worden er gemaakt en binnen welke termijn wordt verbetering verwacht.

 

  • Verzuim: 

Ziekteverzuim. Iedereen kan ziek worden, maar bij een verzuim van 10% of meer wordt een brievencyclus gestart om je attent te maken op het feit dat ieder verzuim consequenties kan hebben voor de voortgang van de opleiding. Afhankelijk van de gemiste uren kan het zijn dat deze ingehaald moeten worden, extra opdrachten gemaakt moeten worden of dat de opleiding verlengd wordt.

Ongeoorloofd verzuim is onacceptabel. Bij verzuim van 16 uur voor studenten onder de 18 jaar of 1 maand bij studenten ouder dan 18 wordt de leerplichtambtenaar/RMC geïnformeerd.

 

Conclusie

Uit dit gesprek kunnen de volgende conclusies getrokken worden, die na overleg met het team en de opleidingsmanager aan jou worden medegedeeld:

  • Je kunt zonder meer verder met de opleiding;

  • Je kunt verder onder voorwaarden van extra opdrachten / afspraken;

  • Je kunt verder maar met afspraken bij het SSC voor ondersteuning;

  • Je krijgt een dringend advies het jaar over te doen met of zonder voorwaarden;

  • Je krijgt het dringend advies om met deze opleiding te stoppen en verwijzing naar het SSC voor een andere opleiding en/of niveau.