Tweewielertechniek (Fietstechnicus)

Crebocode 25231 Leerweg BBL Niveau 2

Jouw beroep

In een kwalificatiedossier staat de inhoud van jouw opleiding in hoofdzaken. De kwalificatiedossiers zijn door de minister vastgesteld. Elke mbo-opleiding in Nederland werkt met deze kwalificatiedossiers.

In het kwalificatiedossier voor dat beroep staan kerntaken beschreven.

Kerntaken zijn werkzaamheden die kenmerkend zijn voor een beroep en die een groot deel van de tijd innemen bij het uitoefenen van dat beroep. Een kerntaak is onderverdeeld in een aantal werkprocessen.

Een werkproces kan binnen een kerntaak een stap zijn, zoals ‘voorbereiding’, ‘uitvoering’ of ‘afronding’. Maar het kan ook een deeltaak binnen een kerntaak zijn.

De opleiding fietstechnicus is een competentiegerichte opleiding. Tijdens de opleiding wordt dan ook veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van je kennis en aardigheden. Ook is er veel aandacht voor je gedrag en beroepshouding.

Naast theorielessen, waarin vooral het kennisaspect centraal staat, krijg je op school ook praktijklessen. In de praktijklessen wordt aandacht besteed aan je vaardigheden maar ook aan je gedrag en beroepshouding. Ook tijdens de BPV staan vaardigheden, gedrag en beroepshouding centraal.

In de opleiding wordt gewerkt met een elektronische leeromgeving Electude. De hele opleiding, theorie en praktijk vind je terug in de theorieboeken (map 1 en 2) en het praktijkboek.