VeVa - Aankomend onderofficier grondoptreden

Crebocode 25418 Leerweg BOL Niveau 3

Aanvullende eisen voor jouw opleiding

Regels

Op de VeVa-opleidingen wordt er veel waarde gehecht aan het naleven van regels. Dat is omdat je bij een militaire organisatie terecht kunt komen in situaties die levensbedreigend zijn, zeker als er regels en afspraken niet nagekomen worden. Om het onthouden van de regels wat makkelijker te maken, is er een geheugensteuntje in het leven geroepen: de drie V’s: Veiligheid, Verantwoordelijkheid en Vriendelijkheid. De regels worden na een korte uitleg van de drie V’s ook concreet gemaakt.

Veiligheid

Als student zorg je er te allen tijde voor dat jijzelf, je medestudenten, docenten, instructeurs, omwonenden, passanten en andere levende wezens veilig zijn en zich ook als zodanig voelen in en rondom gebouw Grijs. In houding, voorkomen en gedrag geef je het goede voorbeeld.

Verantwoordelijkheid

Als student draag je te allen tijde verantwoordelijkheid voor je eigen leerproces. Dit omvat:

  • de planning en uitvoering van de reis van en naar school en de stagelocatie;

  • de benodigde kleding (zie kledingreglement);

  • de benodigde schoolspullen (zie leermiddelenlijst);

  • de voortgang op het gebied van sportieve prestaties (zie sportreglement);

  • de planning, voorbereiding en het daadwerkelijk uitvoeren van opdrachten en examens voor ieder vak.

Vriendelijkheid

Als student gedraag je je te allen tijde integer en behandel je iedereen met respect. Je accepteert geen ongewenst gedrag zoals discriminatie, (seksuele) intimidatie en pesten. Niet ten aanzien van jezelf of anderen. Je houdt je aan de geldende wetten en regels en misbruikt je macht of positie niet. Indien nodig spreek je anderen aan op hun gedrag en je accepteert het ook als anderen dat bij jou doen.

Kledingreglement

Studenten zullen vanaf cohort 2017 de beschikking hebben over het volgende kledingpakket:

  • Persoonsgebonden uitrusting (PGU) van Defensie;

  • Sportpakket (moet nog ingevuld worden).

Iedere student van de VeVa-opleidingen dient van onderstaand reglement kennis te nemen en dit reglement tijdens de gehele opleiding na te komen. Hierbij gelden de volgende regels en afspraken:

De student is verplicht de voor de lessen bestemde kleding te dragen, gedurende alle schoolactiviteiten op de Campus, incl. gebouw Grijs.

Dit geldt voor alle lessen in gebouw Grijs: militaire kleding, met uitzondering van:

  • Sport (in het sporttenue, zie sportreglement);

  • Praktijklessen SMG/AOK/BAT (in overall met daaronder veiligheidsschoenen);

  • Theorielessen op de Campus (in burgertenue);

  • Praktijklessen ICT (in burgertenue).

 

De student is verplicht de militaire kleding op correcte wijze te dragen en te onderhouden conform Handboek Militair.

In verband met het schoenenprotocol wordt er door het docententeam bepaald wanneer de gevechtslaarzen gedragen worden. Indien, door omstandigheden, de gevechtslaarzen niet gedragen kunnen worden, mag de student sportschoenen onder het gevechtstenue dragen. Hij/zij dient hiervoor een VRA (verklaring van vermissing, ruiling of een medische verklaring van een arts) bij zich te hebben met de reden en de verwachte einddatum hiervan.

De student is verantwoordelijk voor alle schade die eventueel wordt toegebracht aan de sport- en militaire kleding. Tevens is hij verplicht de schade zo spoedig mogelijk te herstellen. De student draagt hier zelf zorg voor. Bij vermissing van of beschadiging aan de militaire kleding/goederen, dient men deze middels een VRA bij de aangewezen functionaris te ruilen of nieuwe aan te vragen.

Iedere student heeft zijn PGU in bruikleen van Defensie. Het Deltion College is dan ook op geen enkele manier verantwoordelijk voor het inleveren van deze PGU, dan wel voor het verstrekken/beheren ervan. Het inleveren van deze PGU bij het behalen of stoppen van de opleiding dient dan ook door de student zelf te gebeuren.

Sportkleding is bij Olympus Zwolle te bestellen.

Het dragen van sieraden en piercings tijdens alle lessen is niet toegestaan.

Indien men lang haar heeft, dient het haar in een staart of knot te worden gedragen.

Het is verplicht om de Deltionpas zichtbaar te dragen. De pas dient aan de rechterzijde van het uniform aan de epauletten te worden gedragen. Het is in alle gevallen verplicht om het uniform te dragen vanaf begin tot einde van de lessen. Het verkleden en de daarbij behorende problematieken als zoekraken van kleding valt onder de verantwoordelijkheid van de student.

Sanctiebeleid

Vanaf schooljaar 2017/2018 zal het klassenboek nieuw leven ingeblazen worden. Daarin wordt iedere dag door alle betrokken docenten van desbetreffende klas bijgehouden wat de bijzonderheden per student zijn. Bij overtreding van de regels worden er door de studieloopbaanbegeleider maatregelen getroffen om de overtreding te stoppen en om herhaling te voorkomen. Voorbeeld: je hebt je op een dag niet geschoren. Dit wordt genoteerd in het klassenboek. Aan het eind van de dag wordt dit door de SLB’er geconstateerd. Hij besluit dat jij je om 08:00 uur komt melden op een dag dat je niet om 08:30 hoeft te beginnen.

Eventueel kan een student die de regels heeft overtreden, in samenspraak met de huismeester, een huishoudelijke taak toegewezen krijgen, zoals het terrein rondom gebouw Grijs afvalvrij maken, de lokalen en gangen vegen en dweilen, toiletten schoonmaken etc.

Klassenoudste

Elke klas heeft een eigen klassenoudste. De klassenoudste heeft in het algemeen de volgende taken:

  • Hij meldt zich ’s ochtends bij de SLB’er en haalt de klassenmap vóór 08:25 uur op in de lerarenkamer. Na de laatste les levert hij de klassenmap daar ook weer in.

  • Hij zorgt ervoor dat het leslokaal, als de klas het verlaat, schoon achterblijft. Het bord moet worden schoongeveegd. Tevens een controle of pc’s zijn uitgeschakeld in het computerlokaal, indien daar les gevolgd werd.

  • Hij geeft, indien nodig, informatie aan de leraar over zaken die de klas betreffen.

  • Hij inventariseert en verzamelt als dat nodig is, gemaakte werkstukken/formulieren en levert die in bij de loopbaanbegeleider.

Sportreglement

  • Sport is een belangrijk onderdeel binnen de opleiding. Het sportprogramma is in samenwerking met Defensie ontwikkeld en hiermee wordt de student fysiek voorbereid voor een functie bij Defensie.

  • Inhoudelijk betekent dit dat de student twee keer per week in de fitnessruimte te vinden is en daarnaast ook twee keer per week werkt aan zijn/haar conditie. Daarnaast leert de student zich beter te bewegen.

  • Het sporttenue op de Campus bestaat altijd uit een zwarte korte broek, een blauw T-shirt en zaalschoenen. Als er buiten wordt gesport, draagt de student een zwarte korte broek, een blauw T-shirt en loopschoenen. De loopschoenen worden verstrekt door Defensie. Bij koud weer trekt de student het thermo-shirt en lange looplegging aan. Het sporttenue dient men af te nemen bij Olympus All Zwolle. Net als voor het PGU is de student zelf verantwoordelijk voor zijn sporttenue. Bij vermissing dan wel bij kapotte kleding dient men zelf vervangende kleding te bestellen bij Olympus.

  • Vijf minuten voor aanvang van de les staat de klas voor de kleedkamers te wachten op de sportleraar, en vijf minuten na aanvang van de sportles staat iedereen omgekleed aangetreden, hetzij binnen of buiten. Indien iedereen aanwezig is staat de klassenoudste voor de klas en geeft eventuele bijzonderheden door aan de sportleraar. Tijdens de sportlessen is het niet toegestaan om sieraden te dragen.

  • De student heeft altijd toiletartikelen mee en het is verplicht om te douchen na de sportles.

  • Bij een blessure dient de student een arts/dokter te raadplegen over de de ernst hiervan. Vraag te allen tijde wat je absoluut WEL mag doen. Met deze informatie stel je de sportdocent op de hoogte en deze bepaalt samen met jou wat te doen tijdens de les. Neem dus ALTIJDje sportspullen mee. Een dagdeel in de week is er speciaal voor deze opleiding een fysiotherapeut beschikbaar. Vraag je sportdocent naar meer informatie.

Algemene huisregels Deltion College

Bij Deltion kun je veilig werken. Daar zorgen we voor. Dat doen we samen én met behulp van de Deltion-beveiligers, want we vinden een veilige en prettige sfeer belangrijk, net als samenwerken met andere collega’s. Zorg er daarom voor dat het ook veilig blijft en houd je aan de huisregels van Deltion.

  • Zorg dat je je D-card bij je hebt in de campus. Laat je D-card zien wanneer een beveiliger daarom vraagt.

  • In leslokalen en bij computers mag je niet eten en drinken.

  • Gooi je eigen afval in de prullenbak. Laat les-/sportlokalen, werkplekken, kantine etc. netjes achter.

  • Ga met andermans spullen om zoals jij wilt dat anderen met jouw spullen omgaan. Dat geldt ook voor stoelen, tafels, computers etc. Gaat er onverhoopt toch iets kapot, meld het dan aan de huismeester, zodat het kan worden gerepareerd.

  • Rook alleen waar dat is toegestaan en ruim je peuken op.

  • Volg altijd de instructies van docenten, militaire instructeurs, de huismeester en beveiligers op.

Bij overtreding van één van de regels zal bovendien de studieloopbaanbegeleider geïnformeerd worden. Hij neemt het op in je dossier en daarmee wordt het meegenomen in de beoordelingen en daarmee dus ook in de rapportage naar Defensie. Verder wordt alcohol en/of drugsgebruik , in welke vorm dan ook, op school niet getolereerd, tevens geldt dat bij het begaan van een misdrijf er aangifte wordt gedaan bij de politie. In beide genoemde gevallen zal je worden uitgeschreven van deze opleiding.

Buitenschoolse activiteiten

  • ME oefeningen: Studenten worden bv ingezet als demonstrant.

  • Open dagen/voorlichtingen: Studenten worden als ondersteuning ingezet.

  • Ceremoniële activiteiten: Studenten worden ingezet als ondersteuning voor koningsdag, 4 & 5 mei.

  • Wavinloop: Hardloopevenement op zaterdag 9 juni.