Sport & Bewegingscoördinator

Crebocode 23163 Leerweg BOL Niveau 4

Aanvullende eisen voor jouw opleiding

In drie jaar kun je het diploma sport- en bewegingscoördinator en eventuele branchediploma’s behalen. Dit is het tempo waarop wij de opleiding hebben ingericht. Op de Onderwijsovereenkomst (OOK) staat een opleidingstijd van 2017-2020. In principe is afwijken van de opleidingsduur mogelijk, dit in overleg met de studieloopbaanbegeleider.

We leiden je breed op om als allround deskundige zelfstandig in het werkveld te kunnen organiseren en begeleiden. Tijdens de opleiding maak je meerdere keuzes, de profielkeuze en de keuze welk keuzedeel je gaat volgen. Deze keuzes zijn  bepalend voor het werkveld waarin je terecht wilt komen.

Voorwaardelijke ontwikkelingsgerichte toetsen (VOT)  

De opleiding sport en bewegen heeft specifieke toetsen die voorwaardelijk zijn voor toelating tot het examen of een examenonderdeel. De student moet deze toets met een voldoende afsluiten alvorens deel te mogen nemen aan het examen.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Twee spelregeltoetsen, deze moeten voldoende zijn gemaakt voor het afronden van werkproces 3.7

  • Toetsen trainingsleer, deze moeten voldoende zijn gemaakt voor het starten van kerntaak 1

  • Profielopdrachten, deze moeten voldoende zijn gemaakt voor het afronden van de profielkerntaken

  • Het positief afsluiten van het hybride leerproject in leerjaar 1 geeft een go voor het starten met kerntaak 2

Voor werkproces 3.7 zijn aanvullende eisen gesteld. De volgende onderdelen moeten voldoende zijn:

  • De leskaarten "LesLeidingGeven" (LLG)

  • Portfolio "studieloopbaanbegeleiding"

  • Sportvakken, de criteria voor de beoordeling hiervan zijn opgenomen in het addendum

  • Deelname aan vier buitenschoolse projecten

Studieadvies (aanvullend op bindend studieadvies)

Indien de docenten twijfelen aan je geschiktheid voor de opleiding op basis van je studie- en beroepshouding vormen bovenstaande aandachtspunten de basis voor een gesprek.

Tijdens dit gesprek wordt samen met jou (en je ouders/verzorgers) besproken of je de opleiding voort kunt zetten, de uitkomst van het gesprek kan zijn:

  • Positief: na een uitleg en bespreking ga je verder met de opleiding.

  • Twijfel: je krijgt een contract waarin afspraken staan.

  • Negatief: je stopt met de opleiding

Bij een negatief studieadvies wordt altijd de opleidingsmanager betrokken.

Criteria bindend studieadvies

Doorstroom van leerjaar 1 naar leerjaar 2 niveau 4

In leerjaar 1 zijn er 15 leerlijnen/onderdelen die bepalend zijn voor de doorstroom naar leerjaar 2. In de toetswijzers staat per leerlijn/onderdeel beschreven hoe de beoordelingen tot stand komt en hoe de studiepunten behaald kunnen worden. Het betreft de onderstaande leerlijnen/onderdelen:

 

Leerlijn/onderdeel:

Aantal punten:

1

Les- en Leidinggeven

12

2

Methodiek

4

3

Veilig Sport Klimaat

12

4

Project

12

5

Eigen Vaardigheden 1

14

6

Eigen Vaardigheden 2

12

7

Trainingsleer

12

8

Rekenen en StartRekenen

8

9

Nederlands en StartTaal

8

10

Engels

8

11

Burgerschap

4

12

SLB

8

13

Werken in een Organisatie / Kerntaak 3

30

14

BPV Aanwezigheid

28

15

BPV Beoordeling

28

Totaal aantal te behalen punten:

200

  

Besluit

Omschrijving

Voortgangscriteria

A

Doorstroom naar leerjaar 2 niveau 4

Minimaal 178 studiepunten zijn behaald

B

Doorstroom naar leerjaar 2 niveau 4 of

Doubleren

Tussen de 177 en 141 studiepunten zijn behaald

C

Doubleren of

Doorverwijzen naar een andere opleiding

140 of minder studiepunten zijn behaald

Het bindend studieadvies aan het einde van leerjaar 1 wordt gebaseerd op het besluit van de voortgangsvergadering i.c.m. de studiehouding. De studiehouding wordt o.a. gemeten aan de hand van de aanwezigheid percentage en de beroepshouding.

Besluit A i.c.m. een voldoende studiehouding resulteert in een bindend positief studieadvies.

Besluit B i.c.m. een voldoende studiehouding kan resulteren in zowel een bindend positief als een bindend negatief studieadvies. De voortgangsvergadering besluit hierover.

Besluit B i.c.m. een onvoldoende studiehouding resulteert in een bindend negatief studieadvies.

Besluit C resulteert altijd in een bindend negatief studieadvies.

Docententeam besluit bij meerderheid van stemmen of en op welke manier de studie voortgezet mag worden.

De overgang van leerjaar 2 naar 3 wordt besproken in de resultatenvergadering aan het eind van het schooljaar. Kerntaak 1 of kerntaak 2 én kerntaak 3 moeten dan zijn goedgekeurd om door te stromen naar leerjaar 3.

Begeleiding vier buitenschoolse projecten

Gedurende de opleiding ben je actief in de begeleiding bij vier buitenschoolse projecten. Hiervoor kun je je inschrijven bij het interne leerbedrijf van het Deltion Sportcentrum. De vier externe projecten worden op de volgende manier ingevuld:

  • Het scheidsrechteren, fluiten van een sporttoernooi/ wedstrijd.

  • Actief zijn als EHBO’-er tijdens een evenement/ toernooi.

  • Twee vrije keuzes

Voor iedere geslaagde deelname aan een project krijg je een handtekening. Om werkproces 3.7 te kunnen afronden moeten er vier goedgekeurde projecten op n@tschool staan.

Te laat

Graag bereiden we je voor op de realiteit van het werkveld, vandaar dat over begintijden van lessen geen discussie mogelijk is en wij dat strikt hanteren. Ben je bij aanvang van de les niet aanwezig, dan kun je de les niet meer bijwonen en word je als afwezig geregistreerd. Alleen bij de les die om 8.30 start wordt in bijzondere situaties hiervan afgeweken en kun je maximaal een kwartier later nog de les in. Van elke les registreren we de presentie/absentie in ons registratiesysteem. Absentie kan leiden tot vroegtijdig schoolverlaten. Na iedere periode bespreek je met je studieloopbaanbegeleider je aanwezigheid. Heb je regelmatig verzuimd om de lessen bij te wonen, dan ontvang je een verzuimbrief. Indien het verzuim aanhoudt zonder dat bij het Deltion College een aanvaardbare reden bekend is, kan dit leiden tot uitschrijving.

Gedragsafspraken

Respectvol omgaan met elkaar!
Het Deltion College heeft het beleid dat er bij schoolactiviteiten geen alcohol gedronken mag worden. Bij activiteiten buiten de reguliere schooluren, bijvoorbeeld werkweken, houden wij als opleiding Sport & Bewegen de Nederlandse wetgeving aan, dit betekent dat je als je ouder bent dan 18 jaar je alleen onder toezicht van een docent op een moment dat de docent het aangeeft een biertje of wijntje mag nuttigen. Drugs mag absoluut onder geen beding gebruikt worden. Bij overtreding van deze regel zal de student per direct naar huis worden gestuurd en zijn de extra kosten voor de student zelf.

Beschikbaarheid voor de opleiding  

In principe zijn de onderwijsactiviteiten gepland gedurende de week, van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.15 uur. In voorkomende gevallen kan hiervan worden afgeweken, zoals bij BPV, buitenschoolse projecten, sportevenementen en schoolkampen.

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Voor je stage voor de opleiding Sport & Bewegingscoördinator heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Een VOG is in verschillende gevallen nodig, bijvoorbeeld voor het vervullen van een functie waarin je werkt met vertrouwelijke gegevens en/of kwetsbare personen.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Justitie screent het gedrag van personen die een VOG aanvragen en geeft de VOG’s af.

In de BPV gids staat hoe je de VOG moet aanvragen. Je wordt tijdig door je opleidingsteam geïnformeerd wanneer je de VOG moet aanvragen.