Transportplanning (Planner wegtransport)

Crebocode 25389 Leerweg BBL Niveau 3

het Beroep

Context

De planner wegtransport is werkzaam bij een planningsafdeling van een beroepsgoederenvervoerder, op de transportafdeling van een eigen vervoerder of een verlader. Hij werkt veelal in een team met meerdere planners wegtransport.

Typerende beroepshouding

De planner wegtransport vervult een spilfunctie in een dynamische omgeving waar hij verschillende werkzaamheden uitvoert. Hij is klantgericht, dienstverlenend, ondernemend, flexibel, creatief en oplossingsgericht.

De planner wegtransport werkt op een planningsafdeling waar het hectisch kan zijn waardoor er snel fouten kunnen ontstaan, terwijl het plannen van wegtransporten vraagt om nauwkeurigheid.

De planner wegtransport stelt de juiste prioriteiten in het uitvoeren van de werkzaamheden die vaak gekenmerkt worden door hectiek en diversiteit. De planner wegtransport werkt ook onder tijdsdruk en ten tijde van hectiek nauwkeurig.

De planner wegtransport is op onregelmatige tijden beschikbaar. Hij moet ook bereid zijn om buiten kantooruren werkzaamheden te verrichten.

De planner wegtransport is communicatief vaardig; zowel schriftelijk als mondeling. Hij past zijn manier van communiceren aan de situatie aan. De planner wegtransport is standvastig en staat voor zijn eigen planningsoplossing vanuit de belangen van zijn bedrijf.

Resultaat van de beroepengroep

Wegtransporten zijn optimaal gepland, uitgevoerd en correct administratief afgehandeld.