Mediavormgeving (Mediavormgever)

Crebocode 25201 Leerweg BOL Niveau 4

Jouw beroep

Beroepen veranderen, nieuwe beroepen/ functies ontstaan en andere verdwijnen. Met andere woorden, de vraag vanuit de arbeidsmarkt verandert; hier proberen wij binnen onze opleiding op aan te sluiten, zodat jij klaar bent voor die veranderende arbeidsmarkt.

Als Mediavormgever kun je gaan werken bij communicatiebureaus, reclamebureaus, ontwerpbureaus of vormgeefstudio's, webdesignbureaus, multimediabedrijven, audiovisuele bedrijven, uitgeverijen, drukkerijen, in de theater en/of filmindustrie en bij bedrijven die complete games ontwikkelen. Bij dit soort bedrijven kan de oriëntatie

internationaal zijn. Je kunt ook als zelfstandig ondernemer of freelancer gaan werken.

Achter veel producten ben jij, als Mediavormgever het creatieve brein achter veel producten. Van apps, websites, animaties, games, video’s tot complete huisstijlen.

Je bent creatief en je verdiept je voortdurend in de nieuwste ontwikkelingen op je vakgebied. Je werkt vaak samen met mensen uit andere vakrichtingen om tot een onderscheidend concept te komen en daarbij staan de wensen van de klant voortdurend centraal.

B E R O E P S S P E C I F I E K

1.2 Jouw opleiding

De opleiding is zo opgezet dat je leert taken uit te voeren en problemen in jouw vakgebied op te lossen d.m.v. kennis,  inzicht, vaardigheden en gedrag. Dat heb je nodig om je beroep goed uit te kunnen oefenen. Het gaat er niet alleen om dat je wéét hoe het zou moeten, maar dat je het ook zo doet!

Je volgt de opleiding Mediavormgeving via de beroepsopleidende leerweg (BOL). De opleiding duurt vier jaar. De mediavormgever ontwerpt en realiseert grafische, interactieve, animatie en/of audiovisuele media-uitingen, die de gewenste doelstelling bij de doelgroep moet realiseren. Bijvoorbeeld, zonder volledig te zijn: logo’s, advertenties, posters, brochures, displays, websites, applicaties (apps), social media presentaties, illustraties, animaties, decors, audiovisuele producties en games.

Je adviseert de opdrachtgever en zorgt voor het hele proces van concept tot eindproduct. Op deze manier probeert de opleiding Mediavormgeving zo nauwkeurig mogelijk aan te sluiten bij vraag en aanbod van de arbeidsmarkt. Soms is er behoefte aan een generalist en soms is er juist behoefte aan een specialist.