Sport & Bewegingscoördinator

Crebocode 23163 Leerweg BOL Niveau 4

Aanvullende informatie over jouw opleiding

In drie jaar kun je het diploma sport- en bewegingscoördinator en eventuele branchediploma’s behalen. Dit is het tempo waarop wij de opleiding hebben ingericht. Op de Onderwijsovereenkomst (OOK) staat een opleidingstijd van 2018-2021. In principe is afwijken van de opleidingsduur mogelijk, dit in overleg met de studieloopbaanbegeleider.

We leiden je breed op om als allround deskundige zelfstandig in het werkveld te kunnen organiseren en begeleiden. Tijdens de opleiding maak je meerdere keuzes, de profielkeuze en de keuze welk keuzedeel je gaat volgen. Deze keuzes zijn  bepalend voor het werkveld waarin je terecht wilt komen.

Criteria bindend studieadvies

Doorstroom van basisfase 1 naar basisfase 2 of profielfase 1

In basisfase 1 zijn er 14 leerlijnen/onderdelen die bepalend zijn voor de doorstroom naar basisfase 2 of profielfase 1.

Het bindend studieadvies aan het einde van basisfase 1 wordt door de voortgangsvergadering gegeven op basis van de studieresultaten i.c.m. de studiehouding (gedrag, actieve deelname tijdens lessen en aanwezigheid) en de getoonde studievaardigheden van de student.

Halverwege het schooljaar ontvangt de student een voorlopig studieadvies op basis van de tot dan toe behaalde studieresultaten en getoonde studiehouding en studievaardigheden.

In de toetswijzers staat per leerlijn/onderdeel beschreven hoe de beoordelingen tot stand komt en hoe de studiepunten behaald kunnen worden. Het betreft de onderstaande leerlijnen/onderdelen:

Leerlijn/onderdeel:

Aantal punten:

1

Les- en Leidinggeven

12

2

Methodiek

4

3

Veilig Sport Klimaat

20

4

Project

12

5

Eigen Vaardigheden 1

16

6

Eigen Vaardigheden 2

16

7

Trainingsleer

12

8

Rekenen en StartRekenen

8

9

Nederlands en Burgerschap

12

10

Engels

8

11

SLB

8

12

Werken in een Organisatie / Kerntaak 3

30

13

BPV Aanwezigheid

28

14

BPV Beoordeling

14

Totaal aantal te behalen punten:

200

Besluit

Studieresultaten

Vervolg van studieroute

A

Minimaal 178 studiepunten zijn behaald

Doorstroom naar profielfase 1 niveau 4

B

Tussen de 177 en 141 studiepunten zijn behaald

Doorstroom naar basisfase 2 niveau 4

C

140 of minder studiepunten zijn behaald. Tijdens de voortgangsvergadering wordt de student besproken.

Doorstroom naar basisfase 2 niveau 4

of

doorverwijzen naar een andere opleiding

Doorstroom van basisfase 2 naar profielfase 1

De doorstroomcriteria voor overgang van basisfase 2 naar profielfase 1 worden aan het begin van het studiejaar gecommuniceerd via de toetswijzers. In de toetswijzers staat per leerlijn/onderdeel beschreven hoe de beoordelingen tot stand komt en hoe de studiepunten behaald kunnen worden. Tevens wordt hierin vermeld welke studieresultaten i.c.m. studiehouding en studievaardigheden behaald moeten worden om door te kunnen stromen naar profielfase 1.

Doorstroom van profielfase 1 naar profielfase 2

In profielfase 1 zijn er 19 leerlijnen/onderdelen die bepalend zijn voor de doorstroom naar profielfase 2.

Het besluit over de studievoortgang wordt aan het einde van profielfase 1 door de voortgangsvergadering gegeven op basis van de studieresultaten i.c.m. de studiehouding (gedrag, actieve deelname tijdens lessen en aanwezigheid) en de getoonde studievaardigheden van de student.

Studenten met een addendum op de onderwijsovereenkomst worden halverwege het schooljaar besproken in de voortgangsvergadering. Hierop volgt een besluit over dit addendum.

In de toetswijzers staat per leerlijn/onderdeel beschreven hoe de beoordelingen tot stand komt en hoe de studiepunten behaald kunnen worden. Het betreft de onderstaande leerlijnen/onderdelen:

Leerlijn/onderdeel:

Aantal punten:

1

Les- en Leidinggeven

8

2

Examen kerntaak 1

25

3

Keuzedeel 2

20

4

Management/Project

4

5

Examen kerntaak 2

25

6

Eigen Vaardigheden 1

4

7

Eigen Vaardigheden 2

4

8

Trainingsleer

4

9

Rekenen

4

10

Nederlands

4

11

Engels

4

12

Profieldeel 1

16

13

SLB

8

14

Werken in een Organisatie

2

15

Examen kerntaak 3

25

16

BPV Aanwezigheid Profiel

28

17

BPV Beoordeling Profiel

20

18

BPV Aanwezigheid Keuzedeel

14

19

BPV Beoordeling Keuzedeel

6

Totaal aantal te behalen punten:

225

Besluit

Studieresultaten

Vervolg van studieroute

A

Minimaal 178 studiepunten zijn behaald.

Doorstroom naar profielfase 2

B

Tussen de 177 en 141 studiepunten zijn behaald.

Tijdens de voortgangsvergadering wordt de student besproken.

Doorstroom naar profielfase 2

of

vertragen in basisfase 2 inclusief een addendum op de onderwijsovereenkomst.

C

140 of minder studiepunten zijn behaald.

Vertragen in basisfase 2 inclusief een addendum op de onderwijsovereenkomst.

Te laat

Graag bereiden we je voor op de realiteit van het werkveld, vandaar dat over begintijden van lessen geen discussie mogelijk is en wij dat strikt hanteren. Ben je bij aanvang van de les niet aanwezig, dan kun je de les niet meer bijwonen en word je als afwezig geregistreerd. Alleen bij de les die om 8.30 start wordt in bijzondere situaties hiervan afgeweken en kun je maximaal een kwartier later nog de les in. Van elke les registreren we de presentie/absentie in ons registratiesysteem. Absentie kan leiden tot vroegtijdig schoolverlaten. Na iedere periode bespreek je met je studieloopbaanbegeleider je aanwezigheid. Heb je regelmatig verzuimd om de lessen bij te wonen, dan ontvang je een verzuimbrief. Indien het verzuim aanhoudt zonder dat bij het Deltion College een aanvaardbare reden bekend is, kan dit leiden tot uitschrijving.

Gedragsafspraken

Respectvol omgaan met elkaar!
Het Deltion College heeft het beleid dat er bij schoolactiviteiten geen alcohol gedronken mag worden. Bij activiteiten buiten de reguliere schooluren, bijvoorbeeld werkweken, houden wij als opleiding Sport & Bewegen de Nederlandse wetgeving aan, dit betekent dat je als je ouder bent dan 18 jaar je alleen onder toezicht van een docent op een moment dat de docent het aangeeft een biertje of wijntje mag nuttigen. Drugs mag absoluut onder geen beding gebruikt worden. Bij overtreding van deze regel zal de student per direct naar huis worden gestuurd en zijn de extra kosten voor de student zelf.

Beschikbaarheid voor de opleiding  

In principe zijn de onderwijsactiviteiten gepland gedurende de week, van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.15 uur. In voorkomende gevallen kan hiervan worden afgeweken, zoals bij BPV, buitenschoolse projecten, sportevenementen en schoolkampen.

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Voor je stage voor de opleiding Sport & Bewegingscoördinator heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Een VOG is in verschillende gevallen nodig, bijvoorbeeld voor het vervullen van een functie waarin je werkt met vertrouwelijke gegevens en/of kwetsbare personen.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Justitie screent het gedrag van personen die een VOG aanvragen en geeft de VOG’s af.

In de BPV gids staat hoe je de VOG moet aanvragen. Je wordt tijdig door je opleidingsteam geïnformeerd wanneer je de VOG moet aanvragen.