Entree

Crebocode 23110 Leerweg BOL/BBL Niveau 1

Examenplan

In het examenplan staat welke, hoe en wanneer in de opleiding examens plaatsvinden. Het betreft hier alleen de examens die meetellen voor een bepaald onderdeel waarmee je uiteindelijk je diploma (of certificaat) kunt behalen.

De algemene regels en afspraken die hier gelden, staan in het Examenreglement van het Deltion College. Het gehele examenreglement kun je vinden op Mijn Deltion (Reglementen bij Deltion Catalogus). Bij de start van de opleiding wordt ook de examinering verder toegelicht.

Als je nog vragen hebt, kun je deze aan je studieloopbaanbegeleider stellen.

Het examenplan vind je hieronder.

Hoe kun je examen doen?

Praktijkexamen

Tijdens je opleiding volg je de praktijklessen en loop je stage in een erkend leerbedrijf. Tijdens de praktijklessen krijg je een lijst van kennis en vaardigheden van je praktijkdocent. Deze lijst moet volledig worden afgetekend. Op deze lijst staan ook 2 theorietoetsen voor je praktijkvak. Je moet ze allebei afronden met een voldoende.

De lijst van kennis en vaardigheden geeft toelating tot het praktijkexamen. Voordat je praktijkexamen mag doen moet je BPV met een voldoende zijn afgerond. Daarna ga je examen doen. Je krijgt vooraf een map van Prove2Move. In overleg met school en je BPV kies je een examen. Voor ieder profiel kun je kiezen voor een algemeen examen dat past bij jou leerbedrijf. Daarnaast kun je ook kiezen voor een specifieke examenopdracht. Je mag zoveel oefenen als je wilt.

BPV

In je opleiding moet je 416 uur stagelopen. Dit doe je bij een erkend leerbedrijf. Je stage(BPV) moet worden afgerond met een voldoende.

Keuzedelen

Tijdens je opleiding volg je één keuzedeel. Ondernemend gedrag of verrijking leervaardigheden.

Je moet voor het keuzedeel een examen afleggen. Als je een voldoende scoort komt dit op een bijlage bij je diploma. Mocht je het keuzedeel niet behalen dan kun je in cohort 2017-2018 wel een diploma halen, maar krijg je geen bijlage bij het diploma.

Nederlands en rekenen

Voor de vakken Nederlands en rekenen moet je het onderwijsprogramma volgen. Aan het einde van je opleiding moet je eindtoetsen voor beide vakken doen. Het resultaat komt op een bijlage bij het diploma.