Schoonheidsspecialist

Crebocode 25404 Leerweg BOL Niveau 3

Matching

Hoe vind je een stageplek?

Drogisterij of parfumerie stage

Het vinden van een stageplek bij een drogisterij of parfumerie is vrij eenvoudig mits je op tijd begint. In de meeste dorpen en grote steden zijn deze winkels te vinden. Persoonlijk langsgaan, een sollicitatiebrief met CV opsturen, bellen en/of e-mailen behoren tot de mogelijkheden om het leerbedrijf te benaderen.

Salon-stage

Voor het vinden van een stageplek in een salon of wellnesscenter dien je ruim op tijd te beginnen. Op school zullen wij je hier op attenderen, bovendien staan er opdrachten over het vinden van een stageplek in de slb-reader.

De verantwoordelijkheid voor het vinden van een stage ligt in eerste instantie bij jezelf. Voor hulp kun je altijd een afspraak maken met je loopbaanbegeleider of stagecoordinator.

Op http://www.stagemarkt.nl/Zoekenstaan de niveau 3 erkende leerbedrijven vermeld. Zonder deze erkenning is de stage ongeldig. Mocht een stagebedrijf nog geen erkenning hebben dan kan dit worden aangevraagd.

Als je een stage hebt gevonden dien je zo spoedig mogelijk de gegevens van het stagebedrijf door te geven aan school. Jouw praktijkovereenkomst (POK) kan dan worden aangemaakt en ondertekend worden door het stagebedrijf.