Uitvoerend bakker

Crebocode 25173 Leerweg BOL/BBL Niveau 2

Tijdens de BPV

Het bedrijf/ de instelling waar de BPV plaatsvindt, zorgt ook voor de begeleiding. Een erkend leerbedrijf heeft een gecertificeerd leermeester. Jouw BPV-leraar van Deltion komt regelmatig voor overleg met jou en leermeester op je werkplek. De gesprekken vinden plaats aan de hand van een BPV-protocol. Het BPV-instrument bevat opdrachten, die tijdens de de stage/werken moeten worden uitgevoerd. Bij het startgesprek wordt vastgelegd wat van je wordt verwacht, en wanneer dit gerealiseerd moet zijn.

De belangrijke algemene afspraken over de BPV worden vastgelegd in een praktijkovereenkomst. De praktijkovereenkomst, kortweg POK genoemd, moet ingevuld zijn voordat je aan een BPV-periode begint. Hierin staat belangrijke informatie, zoals:

  • hoe lang de BPV-periode duurt

  • het totaal aantal te maken uren

  • het adres van het bedrijf/instelling waar je de BPV doet

  • de naam van de BPV-leraar die je vanuit school begeleidt

De POK is een overeenkomst, waar iedereen zich aan houden moet en die wordt afgesloten en ondertekend door het bedrijf/de instelling, de school en door jou (indien minderjarig ook door ouders/verzorgers). Ook de 'achterkant' van de POK (de kleine lettertjes) zijn belangrijk om vooraf doorgelezen te hebben.