Sociaal Werk

Crebocode 23185 Leerweg BOL Niveau 4

Examenplan

Binnen de opleiding kennen we verschillende vormen van toetsing en examinering. Te weten:

1. Ontwikkelingsgerichte toetsing, hierin laat je je studievoortgang zien.

2. Voorwaardelijke ontwikkelingsgerichte toetsing (VOT), door het behalen van deze toetsen verkrijg je toestemming om aan een examen deel te nemen. Het toetsplan volgt als addendum.

3. Examens, binnen de opleiding moet je examens behalen. Het overzicht van examens vind je in het examenplan. Praktijkexamens heten Examenopdrachten.

Op bepaalde momenten tijdens je opleiding gaan we voorwaardelijk ontwikkelingsgericht toetsen, deze toetsen hebben als doel om te kijken of je klaar bent om te starten met een Examenopdracht. We testen dan: vaardigheden maar ook de theorie behorend bij de opleiding. De Voorwaardelijke ontwikkelingsgerichte toetsing is rechtstreeks gekoppeld aan de Examenopdrachten. In het cijferoverzicht zie je ook dat deze voorwaardelijke verplichtingen rechtstreeks zijn gekoppeld aan een Examenopdracht. Behaal je 1 of meer van deze voorwaarden niet dan krijg je geen toestemming om deel te nemen aan het examen.

De examens. Deze zijn na te lezen in het examenplan en kun je onderverdelen in: Generieke examens, dit zijn de examens van Engels, Rekenen en Nederlands. En de Beroeps specifieke examens. Deze zijn speciaal ontworpen voor de opleiding SW en vinden plaats in de beroepspraktijk. De Generieke examens worden aangeboden en afgenomen volgens de Deltion Planning. 

De examenplannen van de opleiding staat hieronder.