Dienstverlening

Crebocode 23189 Leerweg BBL Niveau 2

Jouw beroep

Medewerker Facilitaire Dienstverlening, Crebo 25499

Als Medewerker Facilitaire Dienstverlening lever je een bijdrage aan het primaire proces binnen bedrijven en organisaties. Je hebt oog voor dienstverlening, gastvrijheid, gebouw en omgeving en je kunt snel schakelen tussen deze onderdelen van je werk. Je kunt werkzaam zijn in diverse werkomgevingen.

Helpende Zorg en Welzijn, Crebo 25498

Als Helpende Zorg en Welzijn kun je werken in de eigen woonomgeving van de cliënt*. Je voert ondersteunende taken uit ten behoeve van één of meer cliënten en diens naastbetrokkenen. Je hebt daarbij aandacht voor de zelf- en samenredzaamheid van de cliënt en diens naastbetrokkenen en je houdt rekening met de afspraken in het zorgplan, de mogelijkheden, wensen, gewoonten, normen, waarden, levensbeschouwing en culturele achtergrond van cliënten. Je bewaakt de privacy van de cliënt. Je bent je bewust van het effect van je handelen en gedrag op de cliënt en diens naastbetrokkenen.

*De term cliënt wordt gebruikt voor cliënt, zorgvrager, bewoner, oudere, jongere, burger, deelnemer, kind en leerling.

Meewerkend Leidinggevende Algemeen Schoonmaakonderhoud, Crebo 25033

Als Meewerkend Leidinggevende Algemeen Schoonmaakonderhoud werk je bij schoonmaakbedrijven die zich richten op het schoonmaken van interieur en sanitair en het onderhoud van vloeren in verschillende omgevingen, bijvoorbeeld in kantoren, scholen en in de gezondheidszorg. Je werkt meestal op één locatie, over het algemeen binnen. Je werkzaamheden zijn grotendeels uitvoerend (dat wil zeggen dat je het grootste deel van de tijd zelf schoonmaakwerk uitvoert) en voor een klein deel (meewerkend) leidinggevend. Voor wat betreft je meewerkend leidinggevende taken gaat het om kleine teams van drie tot en met zeven medewerkers. Naast het aansturen van het team is het belangrijk dat je goed kan omgaan met klachten en in geval van ziekteverzuim vervanging regelt. Als meewerkend leidinggevende algemeen schoonmaakonderhoud kan je gezien worden als de spil van het schoonmaakbedrijf op het betreffende object. Je hebt te maken met o.a. je leidinggevende, collega’s, de opdrachtgever en soms ook met gebruikers van het pand en cliënten.