Meewerkend horeca ondernemer

Crebocode 25185 Leerweg BOL Niveau 4

Jouw beroep

De meewerkend horecaondernemer is oprichter, eigenaar en/of bedrijfsleider van een kleinschalig restaurant, café of bar. Hij is belast met de operationele leiding van het bedrijf, bepaalt en bwaakt het sociaal-hygiënisch beleid en hij werkt mee aan de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden; van het opnemen van bestellingen en drankjes serveren tot het opmaken van de rekening en afscheid nemen van de gast. Hij is in het bedrijf verantwoordelijk voor een passende sfeer, afgestemd op de bedrijfsformule en het gastvrijheidsconcept. De meewerkend horecaondernemer is zich bewust van de invloed van zijn dubbelrol als collega en eigenaar, leidinggevende of werkgever. Verder is hij een koersbepaler en vernieuwer. Iemand die risico's durft te nemen en kan handelen in onzekere situaties.

Beroepseisen

  • je kunt goed werken in teamverband

  • je bent dienstverlenend en representatief

  • je bent zelfstandig

  • je bent ondernemend en commerciëel ingesteld

  • je kunt goed met mensen omgaan

  • je bent zorgvuldig en creatief

  • je bent flexibel qua werktijden