Pedagogisch Werk

Crebocode 23241 Leerweg BOL Niveau 4

Jouw beroep

Je volgt de opleiding Pedagogisch Werk op niveau 4.

De opleiding kent een basisdeel waarin je voorbereid wordt op het werken met kinderen in de leeftijd 0-18 jaar. Dit basisdeel wordt in leerjaar één aangeboden en in leerjaar 2 afgerond.
Na het basisdeel volg je één van onderstaande specialisaties (Profielen):

  • Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4
    Deze opleiding bereidt je ook voor op het werken met kinderen in de leeftijd 0-18 jaar. Je werkt in een kinderdagverblijf, een peuteropvang, een buitenschoolse opvang (BSO), een Integraal Kind centrum (IKC), het speciaal onderwijs of een andere instelling voor kinderen met ontwikkelings- of opvoedingsproblematiek. Je verzorgt kinderen en begeleidt hen bij hun ontwikkeling. Daarnaast kun je kinderen met gedrags- of leerproblemen begeleiden en ben je in staat om coördinerende en beleidsmatige taken uit te voeren.

  • Onderwijsassistent niveau 4
    Deze opleiding bereidt je voor op het werken met kinderen in de leeftijd van 4-18 jaar. Je werkt op een basisschool, Integraal Kind centrum (IKC), in het speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs school of eventueel mbo. Je kunt kinderen en/of jongeren begeleiden bij het spelen en leren en je kunt functioneren binnen een school.

Overal waar in deze studiegids 'zij' of 'haar' staat, wordt ook 'hij' of 'zijn' bedoeld.