Niveau 2 Breed

Crebocode 79090 Leerweg BOL Niveau 2

Jouw beroep

Met een niveau 2 brede opleiding kun jij je na 2 jaar kwalificeren in meerdere profielen. Dit vergroot je kansen op de arbeidsmarkt waarbij je bij verschillende bedrijven en instellingen aan de slag kunt. Denk hierbij aan een winkelketen, zorginstelling, overheidsinstelling, groothandel, recreatiepark etc.

Algemene beroepseisen

- je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden

- je bent flexibel

- je werkt volgens richtlijnen, instructies, veiligheidsvoorschriften

- je kan samenwerken en overleggen met collega’s, je leidinggevende, klanten, bezoekers, cliënten, andere externe contacten

- je kan signaleren, rapporteren en afwijkingen en bijzonderheden melden (meestal aan leidinggevende)

- je kan zakelijke (telefoon)gesprekken voeren

- je kan ict-hulpmiddelen bedienen (pc, telefoon, elektronische (voorraad)systemen, etc.)


Afhankelijk van je uitstroomprofiel(en) ga je je nog specifieker verdiepen in de bijbehorende beroepseisen.

De opleiding duurt 2 jaar. Hierbij doe je in de eerste helft van het eerste schooljaar vooral binnenschoolse ervaring op. De rest van de opleiding ga je naast school in de praktijk aan de slag bij een erkend leerbedrijf.

Inhoud van de opleiding

Het eerste jaar ga je je breed oriënteren en doe je basiskennis en –vaardigheden op die je als werknemer nodig hebt. Deze basiskennis en vaardigheden komen terug in alle 9 profielen waarmee je kennismaakt binnen de opleiding:

  • Medewerker secretariaat en receptie

  • Medewerker (financiële) administratie

  • Helpende zorg en welzijn

  • Medewerker facilitaire dienstverlening

  • Medewerker sport en recreatie

  • Gastheer/- vrouw

  • Logistiek medewerker

  • Parts-/baliemedewerker

  • Verkoper

Hoe verder je in de opleiding komt, hoe duidelijker je voor ogen hebt wat de profielen inhouden en waar jouw kwaliteiten en interesses liggen. Je kiest aan het eind van je eerste leerjaar drie profielen die jouw voorkeur hebben, dit doe je in samenspraak met je studieloopbaanbegeleider.
Middels projecten, opdrachten, workshops, theorie- en praktijklessen worden de lessen op school vorm gegeven. Hiermee ontwikkel je de kennis, inzicht, vaardigheden en het gedrag dat je nodig hebt om je toekomstige beroep goed uit te kunnen oefenen. De algemene werknemersvaardigheden komen in alle uitstroomprofielen terug. Naast deze beroepsgerichte onderdelen krijg je te maken met algemene vakken zoals Nederlands, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap, met daarin het sportkeuze programma.