Applicatieontwikkeling (Gamedeveloper)

Crebocode 25188 Leerweg BOL Niveau 4

Op welke wijze betrekt de opleiding de ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s)

In het MBO zit het betrekken van ouders en verzorgers iets anders in elkaar dan wat je op de middelbare school gewend bent. Je ouders zijn namelijk maar verantwoordelijk tot het moment waarop je 18 bent. Daarna ben je zelf verantwoordelijk en bepaal jij ook zelf wat je ouders wel en niet te horen krijgen.

Daarom is het beleid bij de opleiding om tijdens het eerste jaar de ouders nog uit te nodigen voor ouderavonden maar vanaf jaar twee niet meer. Hiervoor hebben we gekozen omdat een groot deel van de studenten aan de start van de opleiding nog minderjarig is maar in jaar twee is dit voor het grootste deel niet meer zo. Als je minderjarig bent hebben je ouders wel altijd het recht om een gesprek aan te vragen met je SLB'er (mentor). Ze krijgen hiervoor niet meer een uitnodiging maar het is wel altijd mogelijk.

Verder kan je zelf ook altijd een gesprek aanvragen met je SLB'er, waar je ouders op jouw verzoek ook bij kunnen zijn. Als opleiding mogen we niet zomaar iets met jouw ouders delen maar als je schriftelijke toestemming hebt gegeven of zelf aanwezig bent bij het contact kan dit altijd wel.