Tandartsassistent

Crebocode 25490 Leerweg BOL Niveau 4

Tijdens de BPV

Een gedetailleerde uitleg over de BPV kun je vinden in de algemene BPV gids en in het BPV werkboek en mondelinge informatie ontvang je van je stagebegeleider. Daarnaast is er in de lessen Methodische Werk Begeleiding (MWB) ook ruimte om de gang van zaken tijdens de stage te bespreken en om bijvoorbeeld opdrachten met elkaar door te nemen.

Als opleiding willen we graag dat de driehoek die we met elkaar vormen (school, student en BPV) in verbinding blijven. We zorgen met elkaar dat het leerproces tot een succes wordt. De student krijgt naast alle opdrachten in de BPV, een opdracht waarbij ze een leerdoelen moeten beschrijven. Deze leerdoelen gaan over persoonlijke ontwikkeling, praktische vaardigheden en theoretische kennis. Dit zijn leerdoelen die zowel op school en de BPV besproken worden.

Vanuit jouw opleiding komt de BPV-leraar één keer per BPV-periode voor overleg met jou en de praktijkopleider naar je toe op je werkplek. Naast het bezoek op je werkplek, zal er ook telefonisch contact zijn.

Het digitale begeleidingsinstrument "Competent" wordt gebruikt om je tijdens de stage te begeleiden. Meer informatie vind je op Calibriscompetent.nl.

Het kan zijn dat de stage niet goed gaat en jij je niet goed voelt op het BPV-adres dat is toegekend. In die gevallen wordt het onderstaande protocol gevolgd om tot een oplossing te komen.

  1. Maak een kort verslag van alles waar je tegenaan loopt

  2. Maak een afspraak met je BPV-leraar en bespreek de problemen in overleg met je BPV-leraar

  3. Ga je zelf in gesprek op je BPV-adres

  4. Ga je samen met je BPV-leraar in gesprek op je BPV-adres

  5. Gaat je BPV-leraar in gesprek op je BPV-adres

  6. De afspraken die je maakt met je BPV-leraar en je BPV-adres voer je vervolgens uit.

Als je je niet houdt aan dit protocol is het gevolg dat je je BPV niet in de voorgeschreven tijd kunt afronden. Dat betekent dan automatisch dat je studievertraging oploopt.