Tandartsassistent

Crebocode 25490 Leerweg BBL Niveau 4

Matching

In het competentiegericht onderwijs speelt de beroepspraktijkvorming (BPV) een belangrijke rol. De beroepspraktijk is immers uitgangspunt van het ontwikkelen van competenties. Het doel van de beroepspraktijkvorming is inzicht krijgen in de praktijk, ervaring opdoen met de verschillende aspecten van de beroepsuitoefening en het ontwikkelen van een goede beroepshouding. Beroepspraktijkvorming kan alleen verzorgd worden door organisaties die erkend zijn door het SBB.

Wanneer je zelf geen betaalde baan of onbetaalde baan hebt gevonden voordat de opleiding start, wordt de matching tussen tandartspraktijk en student bij uitzondering gedaan door Deltion. Dit wordt dan een onbetaalde BPV plaats. Je kunt een voorkeursplaatsnaam opgeven. Deze wordt meegenomen in het proces van de matching. Het kan voorkomen dat je moet reizen. De kosten zijn dan voor jezelf.

Je BPV-plek moet bij aanvang van de opleiding geregeld zijn. Mocht dit niet tijdig geregeld kunnen worden, dan kan bij hoge uitzondering in overleg met de SLB’er de startdatum BPV worden uitgesteld tot uiterlijk eind periode 2. Dit betekent wel dat de gemiste uren in periode 3 en 4 ingehaald moeten worden.

Indien een betaald of onbetaald BPV adres eind periode 2 niet geregeld is wordt je onder normale omstandigheden uitgeschreven van de opleiding.

Je bent zelf verantwoordelijk hepatitis B gevaccineerd te zijn. Het is aan te raden dit z.s.m. te laten plaatsvinden nadat je geplaatst bent voor de opleiding.