Vliegtuigonderhoud (Technicus avionica)

Crebocode 25323 Leerweg BOL Niveau 4

Tijdens de BPV

Voordat je start met de BPV krijg je een BPV boek met daarin alle informatie die je nodig hebt voor het goed uitvoeren van jouw BPV. Het boek bevat tevens de urenverantwoording (regelmatig opsturen!), een beoordelingsformulier, voorbeeld brieven, een exemplaar van de POK (praktijkovereenkomst), informatie over verzekeringen en een adreslijst van contactpersonen. Daarnaast krijg je een specifieke BPV begeleider vanuit de school, die regelmatig telefonisch contact op neemt en je minimaal 2 keer bezoekt (mits de BPV plek in Nederland of net over de grens in Belgie of Duitsland is). Tijdens de bezoeken wordt er gesproken over jouw voortgang en ontwikkeling. Bij deze gesprekken is meestal ook de begeleider vanuit het bedrijf aanwezig. Ga je naar het verre buitenland voor jouw BPV, dan zal de begeleiding schriftelijk en telefonisch plaatsvinden. Belangrijk is, dat je regelmatig contact blijft houden met de BPV coördinator van de school. Naast de bezoeken zijn er ook enkele terugkom dagen gepland. Tijdens deze dagen wordt gekeken hoe ver je bent met de te maken veslagen en of jouw BPV administratie up to date is.

Centraal staat altijd de BPV coördinator. Mochten er problemen zijn dan meld je dat bij jouw BPV begeleider, die vervolgens met de coördinator gaat kijken hoe e.e.a. op te lossen is. Jouw urenstaten en verslagen moeten altijd bij de coördinator terecht komen. Aan het eind van de BPV wordt door deze functionaris, in samenwerking met het stagebedrijf, namelijk bepaald a.d.h.v. alle documenten, of de BPV voldoende is gemaakt.

Tijdens de BPV periode gelden de vakantieregelingen van het bedrijf. Het kan dus voorkomen dat je gewoon tijdens de schoolvakanties door moet werken!