Software development (Software Developer)

Crebocode 25604 Leerweg BOL/BBL Niveau 4

Certificaten en schoolverklaringen

Wanneer je eerder met je opleiding stopt kun je in aanmerking komen voor een certificaat of schoolverklaring. Hiervoor moet je een of meerdere kerntaken van het kwalificatie dossier hebben afgerond. Ook kan het raadzaam zijn om cijferlijsten en scores uit systemen te halen voor backup, zoals RIS en studiemeter.

Certificeringen
Naast het volgen van de standaard opeleidingsonderdelen kan de student zich laten certificeren bij externe partijen, veelal voor gereduceerd tarief. Het behaald hebben van een certificaat geeft een meerwaarde tijdens het solliciteren binnen de ICT-branch. De details over 'certificarings trajecten' zullen vroegtijdig gecommuniceerd worden. Deelname is vrijblijvend, na inschrijving is er echter wel een inspanningsverplichting.

Doorstroom HBO
Een MBO-diploma op niveau 4 geeft bijna altijd toegang tot het HBO. Na een niveau 4 opleiding kun je bijvoorbeeld een ICT-opleiding bij Hogeschool Windesheim starten. Op basis van kerntaken kun je daar vrijstelling voor het eerste semester krijgen. Verder behoort een versnelling in een later stadium van je HBO-opleiding(trefwoord) tot de mogelijkheden.