Klantmedewerker Bancaire Diensten/Klantmedewerker Schadeverzekeringen

Crebocode 25544/25546 Leerweg BOL Niveau 4

Matching

Bij het zoeken van een BPV-bedrijf moet je er rekening mee houden dat het bedrijf opdrachten voor jou heeft die aansluiten bij jouw opleiding. Dit bedrijf mag, onder bepaalde voorwaarden zoals resultaten en aanwezigheid, ook een bedrijf in het buitenland zijn. Het bedrijf waar je gaat stage lopen moet door de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) goedgekeurd zijn voor jouw studie! Alle goed gekeurde bedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

Als student neem je zelf tijdig het initiatief voor het zoeken naar een BPV-bedrijf. Voordat je contact met het bedrijf opneemt, moet je dit altijd eerst overleggen met de BPV coördinator. Je presenteert jezelf bij het BPV-bedrijf door je eerst telefonisch voor te stellen. Je maakt daarbij een afspraak om op gesprek te komen. Vaak wordt er gevraagd een sollicitatiebrief en CV te maken en te versturen. Je krijgt daarbij hulp van de leraren.

Mocht het niet lukken om een stageplaats te vinden, dan kan de school je ondersteunen.

Je zorgt voor het op tijd, juist en volledig verstrekken van informatie en het invullen van formulieren voor de BPV, met name de Praktijkovereenkomst. Pas nadat je de Praktijkovereenkomst bij het BPV-bureau ingeleverd hebt, krijg je een BPV- begeleider toegewezen en kun je beginnen.

Je werkt conform de reguliere werktijden en vakanties van het BPV-bedrijf. In principe ben je tijdens de schoolvakanties vrij De dagen die je vrij of ziek bent, tellen niet mee voor je BPV-urenverplichting,

Als je onvoldoende meewerkt door

  • Te weigeren om bij een BPV-bedrijf te solliciteren of

  • Je onvoldoende in te zetten bij de sollicitatieprocedure of

  • De aangeboden BPV-plaats zonder geldige reden af te wijzen,

dan heeft de school het recht om te stoppen met de ondersteuning. In dat geval moet je zelf een BPV-plaats te zoeken. Dit kan verlenging van je opleiding betekenen. Altijd geldt dat je een BPV-plaats pas mag aannemen na overleg met en toestemming van ons BPV-bureau en de BPV coördinator.