Verkoper BOL/BBL

Crebocode 25167 Leerweg BOL/BBL Niveau 2

Voorbereiding

Onderstaand geldt voor zowel de BOL als de BBL. Bij BBL spreken we over werkplek.

Op school worden lessen BPV gegeven. Tijdens deze lessen word je voorbereid op je BPV-periode. Opdrachten worden uitgelegd en besproken. Ook is er aandacht voor de beroepshouding. Je krijgt tijdens die lessen ook te horen wat er nog meer van belang is voor het goed afronden van de BPV-periode.

De praktijkovereenkomst, kortweg POK genoemd, moet ingevuld zijn voordat je aan een BPV-periode begint. Hierin staat onder andere aangegeven:

- hoe lang de periode duurt;

- het totaal aantal te maken uren;

- naam en adresgegevens van het bedrijf/instelling waar je de BPV doet.

Door middel van een digitaal POK-aanvraagformulier vul je de gevraagde gegevens in en bespreek je dit (met je SLB-docent en) met de BPV-coördinator. Na akkoord van de BPV-coördinator wordt het aanvraagformulier doorgestuurd naar het BPV-bureau die de gegevens verwerkt.

De POK is een overeenkomst waar iedereen zich aan moet houden en die wordt ondertekend door het bedrijf/ de instelling, de school en door jou.

Jouw stage moet plaatsvinden bij een door de SBB erkend bedrijf.

Drie belangrijke regels met betrekking tot de BPV:

  • Het is verplicht om een geldige POK te hebben om te kunnen stagelopen;

  • Je moet stagelopen bij een erkend leerbedrijf;

  • het erkende leerbedrijf moet ook erkend zijn voor de juiste werkprocessen.

Voldoe je niet aan deze regels, dan leidt dat onherroepelijk tot studievertraging. We verwachten van de student dat hij/zij eigen verantwoordelijkheid neemt in het naleven van deze regels.