Podium- en evenemententechniek (Podium- en evenemententechnicus Licht)

Crebocode 25205 Leerweg BOL Niveau 4

Jouw beroep

Geen festival, optreden, show of presentatie kan zonder licht. Er komen steeds meer mogelijkheden om met licht en beeld een perfecte visuele ondersteuning te bieden voor welke productie dan ook. De lichttechniek wordt steeds complexer en diverser en daarom zijn goed opgeleide lichttechnici superbelangrijk. Met andere woorden, de vraag vanuit de arbeidsmarkt verandert; hier sluiten wij binnen onze opleiding op aan, zodat jij klaar bent voor die veranderende arbeidsmarkt.

De podium- en evenemententechnicus licht kan bij verschillende organisaties werken. Denk bijvoorbeeld aan theaters, reizende gezelschappen, evenementen, festivals en poppodia, maar ook bij verhuurbedrijven van apparatuur en gespecialiseerde uitzendbureaus. Elke voorstelling is een geoliede machine van mensen die intensief met elkaar samenwerken: de artiesten op het podium en technici achter en voor de schermen. De technici zorgen er bijvoorbeeld voor dat decorwisselingen en change overs soepel verlopen, dat het geluid goed klinkt en dat de licht- en geluidseffecten goed worden getimed.

De podium- en evenemententechnicus licht is in staat te improviseren wanneer de situatie anders is dan verwacht. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden stelt je jezelf flexibel op. Onregelmatige werktijden, samenwerking met artiesten en collega’s, veilig werken en stressbestendig optreden. Het hoort er allemaal bij. Daarnaast plan je werkzaamheden en stuur je medewerkers aan.

De Podium- en evenemententechnicus Licht is erop gericht de opbouw en het bedienen van de lichtinstallatie efficiënt, veilig en volgens plan te laten verlopen. Je volgt nauwkeurig het draaiboek. Waar mogelijk biedt je artistieke ondersteuning en denkt je mee bij de vertaling van het concept naar techniek om de productie met de juiste sfeer en passend licht te ondersteunen. Kortom, je kan je inleven in de wensen van 'de klant'.