Assistent-manager internationale handel

Crebocode 25133 Leerweg BOL Niveau 4

Aanvullende informatie over jouw opleiding

In het eerste leerjaar worden ouders of verzorgers uitgenodigd om presentaties van de studenten bij te wonen. Zij presenteren wat zij in de eerste weken hebben geleerd over het beroep, de school, de docenten en over zichzelf.

Als ouders hun e-mail adres met school delen dan ontvangen zij één maal per jaar een nieuwsbrief.

In het tweede jaar vinden 10-minuten gesprekken plaats. De uitnodiging hiervoor gaat via de student als deze 18 jaar is. De student zelf moet dan ook bij het gesprek aanwezig zijn.

In het derde jaar zijn er geen geplande gesprekken meer, de student zit dan een half jaar op stage. Mocht het nodig zijn dan kan er altijd een gesprek gepland worden.

Ouders kunnen altijd contact opnemen met de studieloopbaanbegeleiding, informatie over studenten die boven de 18 jaar zijn wordt alleen verstrekt na toestemming van de student. Verzuimbrieven en andere post wordt dan op naam van de student verstuurd.

Studievoortgang

Iedere periode vindt er een gesprek plaats met je loopbaanbegeleider. In dit gesprek komt aan de orde hoe het met je gaat op persoonlijk gebied en met de voortgang van jouw opleiding. In het eerste jaar is een belangrijke vraag of de keuze voor deze opleiding de goede keus is.

Aspecten die een rol spelen in de voortgang van de opleiding zijn:

  • Prestaties: 

Loop je op schema bij alle vakken, ook wat het maken van opdrachten betreft? Als je achter loopt kan je dit inhalen, en zo ja, hoe en voor wanneer is het dan afgerond?

Hoe is de BPV verlopen? Zijn verplichte onderdelen van de stage afgerond? Zo nee, welke afspraken zijn hierover gemaakt? Wordt de stage verlengd of moet deze op een ander moment over gedaan worden?

Hoe zijn de toetsen en examens gemaakt? Is het gemiddelde per vak onvoldoende? Zo ja, is dit in te halen en wanneer worden deze onvoldoendes herkanst?

Is de inzet en gedrag voldoende om de gewenste resultaten te kunnen halen? Zo nee, welke afspraken worden er gemaakt en binnen welke termijn wordt verbetering verwacht?

  • Verzuim: 

Ziekteverzuim. Iedereen kan ziek worden, maar bij een verzuim van 15% of meer wordt een brievencyclus gestart om je attent te maken op het feit dat ieder verzuim consequenties kan hebben voor de voortgang van de opleiding. Afhankelijk van de gemiste uren kan het zijn dat deze ingehaald moeten worden, extra opdrachten gemaakt moeten worden of dat de opleiding verlengd wordt.

Ongeoorloofd verzuim is onacceptabel. Bij verzuim van 16 uur voor studenten onder de 18 jaar of 1 maand bij studenten ouder dan 18 wordt de leerplichtambtenaar/RMC geïnformeerd.  

Conclusie

Je kunt pas over naar een volgens studiejaar als je voldoende prestaties hebt geleverd en voldoende aanwezig bent geweest. Voor overgang zijn criteria opgesteld. Uit de overgangsgesprekken kunnen de volgende conclusies getrokken worden, die na overleg met het team en de opleidingsmanager aan jou worden medegedeeld:

  • Je kunt zonder meer verder met de opleiding;

  • Je kunt verder onder voorwaarden van extra opdrachten / afspraken;

  • Je kunt verder maar met afspraken bij het SSC voor ondersteuning;

  • Je krijgt een dringend advies op het jaar over te doen met of zonder voorwaarden; een jaar overdoen betekent dat alles overgedaan moet worden. Dit geldt dus ook voor de stage, ook al heb je die voldoende afgerond.

  • Je krijgt het bindend studie-advies om met deze opleiding te stoppen en verwijzing naar het SSC voor een andere opleiding en/of niveau.

De voortgang kan ook consequenties hebben voor stages in het buitenland. Als je niet gestelde eisen voldoet, kun je geen stage of exportmarketingplan in het buitenland doen.