Autospuiter (Autospuiter)

Crebocode 25228 Leerweg BBL Niveau 2

Voorbereiding

Een belangrijk onderdeel binnen zowel de BOL als de BBL opleiding is de Beroepspraktijkvorming (BPV). De BPV vindt plaats bij stage- en leerwerkbedrijven. Het bedrijf moet geaccrediteerd zijn. Een lijst met geaccrediteerde bedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Tijdens de BPV doe je praktijkervaring op en oefen je aan de hand van praktijkopdrachten. Tijdens de BPV word je begeleid door een leermeester (praktijkopleider) in het bedrijf.

De belangrijke afspraken over de BPV worden vastgelegd in een praktijkovereenkomst (POK).

De praktijkovereenkomst, kortweg POK genoemd, moet ingevuld zijn voordat je aan een BPV-periode begint. Hierin staat aangegeven:

• hoe lang de BPV-periode duurt

• het totaal aantal te maken uren

• het adres van het bedrijf/instelling waar je de BPV doet

• de naam van de BPV-begeleider die je vanuit school begeleidt

De POK is dus een overeenkomst, waar iedereen zich aan houden moet en die wordt afgesloten en ondertekend door het bedrijf/de instelling, de school, zonodig het S-BB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) en door jou .

Binnen het college MLSD werkt Joyce Ninaber als organisatorisch medewerker BPV. Zij ondersteunt het team en de studenten bij het vinden van een passende en erkende BPV-plaats. In het begin van het schooljaar geeft zij voorlichting over de rollen, verantwoordelijkheden en verplichtingen van leerbedrijf, school en student. Verder kun je bij haar terecht voor alle vragen omtrent BPV.