Ondernemer retail BOL

Crebocode 25166 Leerweg BOL Niveau 4

Jouw beroep

De ondernemer retail zet zijn ondernemende houding binnen een commerciële omgeving in. Hij voelt zich verantwoordelijk voor het welslagen van zijn eigen onderneming: is een zelfstandige denker en doener, heeft doorzettingsvermogen en ambitie om een onderneming te leiden.

Hij combineert zijn commercieel inzicht met creativiteit en een praktische houding. Hij is zich bewust van alle facetten van het zelfstandig ondernemerschap: hij steekt ook zeker zelf de handen uit de mouwen en pakt alle taken op. Hij is sociaal vaardig en gastheer van zijn eigen onderneming: het levende visitekaartje van zijn onderneming. Hij is in staat om relaties met zijn medewerkers, klanten en andere betrokkenen op te bouwen en te onderhouden.

Hij legt makkelijk contact, communiceert op prettige wijze en heeft geen problemen om zijn overtuigingskracht in te zetten. Hij denkt continu vanuit de klant, zoekt en benut kansen en weet hoe hij het beste in het belang van de onderneming én de klant kan ondernemen. Voor de uitoefening van het beroep is Engels of Duits vereist.

De ondernemer retail heeft een eigen onderneming binnen de retail, in de food- of non-foodsector. Afhankelijk van de grootte heeft hij medewerkers in dienst.

Beroepseisen

  • je hebt een ondernemende houding en een neus voor commerciële kansen

  • je hebt doorzettingsvermogen en kunt goed zelfstandig werken

  • je bent flexibel en stressbestendig

  • je bent klantgericht, representatief en sociaal vaardig

  • je kunt goed met mensen omgaan en bent communicatief vaardig.