Schilderen (Schilder)

Crebocode 25589 Leerweg BOL/BBL Niveau 2

Aanvullende informatie over jouw opleiding

Als schilder houdt je bezig met het uitvoeren van onderhoudschilderwerk en nieuwbouwschilderwerk zowel binnen als buiten. Je werkzaamheden bestaan uit het voorbehandelen van ondergronden, verfsystemen aanbrengen, beglazingssystemen plaatsen, wanden afwerken, etc. Het kan voorkomen dat een ruit moet worden vervangen, of dat er een wand moet worden behangen. Soms zul je op de werkplaats werkzaam zijn, maar meestal ben je op locatie aan het werk. Je voert je werkzaamheden uit onder begeleiding of in teamverband.

Als schilder moet je netjes en zorgvuldig werken. Ook werk je nauwkeurig bij het verdunnen of op kleur brengen van verf of bij het schilderen van delen met meerdere kleuren. Enig kleurgevoel is een vereiste.

De schilder (niveau 2) moet zich houden aan bedrijfsrichtlijnen en normen en richtlijnen op het gebied van vaktechniek, Arbo, milieu en veiligheid. De Schilder ontvangt specifieke normen en richtlijnen meestal van zijn leidinggevende, een gezel schilder niveau 3 moet zelf op de hoogte zijn van deze richtlijnen.