Signmaking (Allround signmaker)

Crebocode 25213 Leerweg BOL/BBL Niveau 3

Jouw beroep

Beroepen veranderen, nieuwe beroepen/ functies ontstaan en andere verdwijnen. Met andere woorden, de vraag vanuit de arbeidsmarkt verandert; hier proberen wij binnen onze opleiding op aan te sluiten, zodat jij klaar bent voor die veranderende arbeidsmarkt.

De borden die wij dagelijks op straat en in gebouwen tegenkomen, zijn gemaakt door signmakers. Als signmaker ontwerp en maak je allerlei soorten visuele communicatie, zoals autoreclame, reclameborden, gevelreclame en lichtreclame. Je maakt signproducten in een werkplaats. Je zorgt voor digitale voorbereiding, plotten, printen, graveren en frezen en monteert producten vervolgens op locatie. Je werkt zelfstandig of in loondienst van een bedrijf dat visuele communicatie verzorgt, zoals een signbedrijf, een reclamebureau of een architectenbureau.

2.2 Jouw opleiding

De opleiding is zo opgezet dat je leert onder begeleiding en zelstandig taken uit te voeren en problemen in jouw vakgebied op te lossen d.m.v. kennis, vaardigheden en gedrag. Dat heb je nodig om je beroep goed uit te kunnen oefenen. Het gaat er niet alleen om dat je wéét hoe het zou moeten, maar dat je het ook zo doet!