Algemene
informatie gids
Allround hospitality medewerker
Crebocode 26012 Leerweg BOL Niveau 3
Schema kerntaken en werkprocessen voor jouw opleiding
Basisdeel
De gemeenschappelijke kerntaken en werkprocessen voor de cross-over kwalificatie zijn de volgende:
B1-K1 Treedt op als aanspreekpunt voor klant/gast/reiziger/bezoeker
B1-K1-W1 Ontvangt de klant/gast/reiziger/bezoeker
B1-K1-W2 Informeert en adviseert de klant/gast/reiziger/bezoeker
B1-K1-W3 Verkoopt en/of verhuurt producten en/of diensten
B1-K1-W4 Signaleert en behandelt klachten
B1-K1-W5 Onderhoudt in- en/of externe contacten
B1-K2 Voert administratieve processen uit
B1-K2-W1 Houdt de voorraad bij
B1-K2-W2 Verzamelt en verwerkt informatie
B1-K2-W3 Houdt de administratie bij
B1-K3 Organiseert en voert activiteiten uit
B1-K3-W1 Maakt een planning voor de organisatie van activiteiten
B1-K3-W2 Bereidt de uitvoering van activiteiten voor
B1-K3-W3 Begeleidt activiteiten
B1-K3-W4 Rondt de activiteit af
B1-K4 Werkt in de gastvrijheidsbranche
B1-K4-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
B1-K4-W2 Neemt reserveringen aan en adviseert de gasten
B1-K4-W4 Maakt dranken serveergereed
B1-K4-W3 Adviseert gasten en registreert de bestelling
B1-K4-W5 Serveert de bestelling en ruimt af
B1-K4-W6 Creëert en onderhoudt de sfeer
B1-K4-W7 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid B1-K4-W8 Voert afrondende werkzaamheden uit