Luchtvaartdienstverlener

Crebocode 25636 Leerweg BOL Niveau 4

Onderwijs en BPV planning

 

LET OP: Zie voor uitgebreide informatie t.a.v. de BPV de BPV-gids. Deze krijg je uitgereikt tijdens het eerste leerjaar van je opleiding en kun je vinden op Cumlaude.

De informatie t.a.v. de mogelijkheden en procedures voor de luchthavenstages kun je openen via onderstaande link:

In het tweede leerjaar van de opleiding luchtvaartdienstverlener ga je keuzes maken voor de luchthavenstage.

Gedurende het tweede leerjaar wordt hier tijdens de lessen en de bedrijvendagen ook veel aandacht aan besteed.

Graag wijs ik je erop dat in het stroomschema de informatie is gebruikt die op dit moment beschikbaar en bekend is bij de opleiding. Het zou kunnen zijn dat zich in de loop van de opleiding veranderingen voordoen ten aanzien van het stage-aanbod op de luchthaven, uiteraard houden wij jou daar eveneens van op de hoogte.

Belangrijk is dat we er graag zeker van willen zijn dat jij geïnformeerd bent over de verschillende mogelijkheden betreffende de luchthavenstage in het tweede of derde jaar van de opleiding.

Studiepunten voor de opleiding LVD/ IAS

Uit het Kwalificatiedossier:
“De luchtvaartdienstverlener heeft een klantgerichte- en dienstverlenende instelling. Zij/hij is communicatief, verantwoordelijk en oplossingsgericht.  

Om de gevraagde beroepshouding van de LVD-er in de praktijk te oefenen kunnen studenten tijdens activiteiten binnen (b.v. ouderavonden, informatieavonden, open dagen etc) of buiten Deltion (voorlichting op VMBO scholen, ondersteuning van externe activiteiten etc) werken aan deze aspecten. Voor deze activiteiten behaal je een studiepunt en aan het eind van ieder leerjaar ontvang je een verklaring dat je hebt deelgenomen aan deze activiteiten.

Let op:

Eventuele wijzigingen ten aanzien van deze afspraken worden geplaatst op Cumlaude.

Studievoortgang en stageprocedure LVD/IAS

Overgang van 1LV naar 2LV en van 2LV naar 3LV

Aan het eind van elk semester (of periode, afhankelijk van het moment van BPV/stage) wordt er een voortgangsvergadering (alle leraren) gehouden.

  • Heb je 2 of minder onvoldoendes/achterstanden dan mag je over naar het volgende schooljaar.

  • Bij 3 en 4 onvoldoendes/achterstanden word je besproken en besluit het team in de voortgangsvergadering of je wel of niet een positief advies krijgt om over te gaan naar het volgende schooljaar.

  • Bij meer dan 4 onvoldoendes/achterstanden krijg je een dringend advies om het schooljaar opnieuw te doen en vervallen de behaalde resultaten van de ontwikkelingsgerichte toetsen, verslagen, HLB, lounge- en theater/PEC-stage en units. De afgeronde examenonderdelen blijven staan.

Een onvoldoende/achterstand ontstaat:

  • wanneer het gemiddelde voortgangscijfer voor een vak/vakgebied lager dan een 5,5 is en je op een toets lager dan een 3,5 hebt behaald;

  • wanneer een BT/unit/verslag niet positief (voldoende) is afgerond;

  • wanneer je verplichte studiepunt niet behaald is;

  • wanneer een examenonderdeel met een O (onvoldoende) of lager dan een 5,5 wordt beoordeeld.

H erkansingen ontwikkelingsgerichte toetsen en verslagen

Onder ontwikkelingsgerichte toetsen en verslagen vallen alle schriftelijke toetsen, mondelinge toetsen, verslagen en praktijktoetsen, behalve examens, BT’s en units. Die vallen onder een andere herkansingsprocedure.

Ontwikkelingsgerichte toetsen en verslagen (excl. examens, BT’s en units) moeten of mogen herkanst worden indien:

  • je wegens ziekte of een andere legitieme reden afwezig was tijdens het officiële moment van afname;

  • je jouw verslag niet op de afgesproken datum hebt ingeleverd en/of niet positief is afgerond;

  • je op een toets of verslag lager dan een 3,5 hebt behaald;

  • je gemiddelde cijfer voor de resultaten van een vakgebied, per leerjaar, lager dan 5,5 is.

Aanvragen herkansingen

Ieder(e) ontwikkelingsgericht(e) toets of verslag (excl. examens, BT’s en units) mag maximaal twee keer herkanst worden. De aanvraag hiervoor kun je digitaal indienen via een snelkoppeling die enkele weken voorafgaand aan de herkansingen wordt gedeeld via Cumlaude. Voor het indienen van de aanvraag geldt een deadline die ook vermeld staat op Cumlaude. Herkansingsaanvragen die te laat worden ingevuld worden niet in behandeling genomen. Zowel de herkansingsdata als de deadlines voor het aanvragen hiervan staan in het data- en tijdstippenoverzicht op Cumlaude onder informatiebronnen.

Na de tweede herkansing

Wanneer je na een eventuele tweede herkansing nog steeds een onvoldoende resultaat hebt behaald, volgt een gesprek met ouder(s)/verzorger(s), studieloopbaanbegeleider en de opleidingsmanager over het wel of niet vervolgen van de opleiding.

Regels herkansingsronde

Je mag per herkansingsronde maximaal twee herkansingen aanvragen. Je kunt een tweede herkansing voor een ronde aanvragen door het digitale formulier twee keer in te vullen door opnieuw op de snelkoppeling te klikken en dus in totaal twee inzendingen te versturen. Wanneer je voor een herkansingsronde meer dan twee herkansingen aanvraagt, worden alleen jouw eerste twee aanvragen in behandeling genomen. Wanneer je herkansingen aan wilt vragen voor meerdere rondes vul het digitale formulier dan drie keer in door opnieuw op de snelkoppeling te klikken en in totaal dus drie inzendingen te versturen. Het niet komen opdagen (no-show) bij een goedgekeurde aangevraagde herkansing, geldt overigens als een herkansing waarin een onvoldoende resultaat is behaald. Kom dus opdagen bij een aangevraagde herkansing!

Maximum aantal herkansingen per leerjaar

Wanneer je in leerjaar 1 zit, denk er dan aan dat je dit schooljaar maximaal 10 herkansingen mag aanvragen. Voor leerjaar 2 zijn dat er maximaal 6 en voor leerjaar 3 ook 6. Kies dus bewust!

Data en tijdstippen herkansingen

Herkansingen vinden plaats op wisselende dagen en tijden. tot 10.00 uur. De data, tijden en de deadlines voor het aanleveren van de aanvragen worden voorafgaand aan elke herkansingsronde gepubliceerd op Cumlaude (zie tevens het data- en tijdstippenoverzicht op Cumlaude). Voor mondelinge toetsen en praktijktoetsen plan je, na aanvraag via het herkansingsaanvraagformulier en goedkeuring hiervan, op eigen initiatief een datum en tijdstip met de leraar.

Indeling en overzicht

Voorafgaand aan de herkansingen wordt er een overzicht van alle goedgekeurde en afgekeurde aanvragen gepubliceerd op Cumlaude. Zorg ervoor dat je goed controleert of je aanvraag goed is verwerkt! Let er ook op dat niet per ongeluk door iemand anders een herkansing voor jou is aangevraagd! Als dat het geval is, neem dan contact op met meneer Van der Wal.

Examenreglement of Examens

Tijdens de opleiding zullen er naast de reguliere toetsen ook generieke en beroep specifieke examens afgenomen gaan worden voor Nederlands, Engels, Duits of Spaans, Rekenen, de verschillende kerntaken (KT1, KT2 en KT3) en keuzedelen. Voor deze examens gelden de regels zoals die vermeld staan in het examenreglement. Te vinden op de studentenportal van het Deltion College.

Eén van de regels die wij extra onder de aandacht willen brengen is dat er voor elk examen twee kansen zijn.

Starten met de BPV/stage-procedure

Voorafgaand aan een stageperiode worden er BPV-lessen en een BPV-voorlichtingsavond gegeven. In het tweede jaar zijn er ook nog bedrijvendagen waarin potentiele stagebedrijven zich presenteren.

Leerjaar 1

Tijdens de cijferbespreking in periode 3 van leerjaar 1 wordt er door het team vastgesteld of een student(e) wel of niet de hotelstage-procedure voor het tweede leerjaar mag opstarten.

Verder bespreekt het team:

  • Houding/gedrag.

  • Resultaten.

  • Presentie.

  • Werkethos.

Leerjaar 2

Tijdens de cijferbespreking in periode 3 van leerjaar 2 wordt er door het team vastgesteld of een student(e) wel of niet de luchthavenstage-procedure voor het derde leerjaar mag opstarten.

Voorwaarden hierbij zijn:

  • Het eerste leerjaar is compleet en positief afgerond inclusief stages.

  • De stage van het tweede leerjaar is positief afgerond.

Verder bespreekt het team ook bij dit leerjaar:

  • Houding/gedrag.

  • Resultaten.

  • Presentie.

  • Werkethos.

Indien een luchthavenstage in 3LV niet haalbaar blijkt, omdat de student er nog niet klaar voor is, kan deze in februari/maart of later starten met de luchthavenstage. Indien een luchthavenstage in derde leerjaar niet haalbaar is i.v.m. achterstand kan er naar leerjaar 4 worden uitgeweken.

In uitzonderlijke gevallen heeft het team de mogelijkheid af te wijken van bovenstaande.

Leerjaar 1 en 2

Wanneer de resultaten van leerjaar 1 en/of 2 dusdanig achterblijven dat de student onvoldoende is toegerust, zal de studieloopbaanbegeleider de student bespreken in het team en daarna de uitkomst delen met de student en eventueel ouder(s)/begeleider(s)/verzorger(s).

Indien een luchthavenstage in 3LV niet haalbaar blijkt, omdat de student er nog niet klaar voor is, kan deze in februari/maart of later starten met de luchthavenstage. Indien een luchthavenstage in derde leerjaar niet haalbaar is i.v.m. achterstand kan er naar leerjaar worden uitgeweken.

In uitzonderlijke gevallen heeft het team de mogelijkheid af te wijken van bovenstaande.