Algemene
informatie gids
Coördinator beveiliging
Crebocode 25408 Leerweg BOL Niveau 3
Aanvullende informatie over jouw opleiding
Voordat je kunt beginnen met de opleiding coordinator beveilging, dien je in het bezit te zijn van het diploma beveiliger2 of deze in ieder geval voor 15 september van het eerste leerjaar te hebben behaald. Indien je voor 15 september van het eerste leerjaar nog niet jouw diploma beveiliger 2 hebt behaald, mag je de opleiding coordinator beveiliging niet (verder) volgen. In verband met het COVID-19 virus wordt deze eis voor schooljaar 2020-2021 uitgesteld naar 31 december.
Sinds 2017 is er wetswijziging geweest waardoor het mogelijk is om je direct aan te melden voor de opleiding coördinator beveiliging. je hebt dan wel een van de onderstaande diploma's nodig:
-
VMBO kader
-
VMBO gemende leerweg
-
VMBO theoretische leerweg
Je begint dan eerst met het basisdeel. Als je het basisdeel hebt afgerond kun je verder met profieldeel coördinator beveiliging.
EVENEMENTEN
Waarom bieden wij buitenschoolse lessen tijdens evenementen aan?
Je leert het beste door de theorie en praktijk met elkaar te verbinden. Wij vinden het dus belangrijk dat je de aangeleerde theorie in de praktijk kan leren toepassen. Dit betekent dat je niet alleen leert door kennis op te doen, maar vooral ook leert door te doen, te ervaren en hierop te reflecteren. Je leert het beste door dit te leren in de echte praktijk als beveiliger of als beveiligingssteward. Wij noemen dit beroepsgericht leren.
Door te oefenen als veiligheidspersoneel op diverse (grote) evenementen leer je dit natuurlijk het beste. Waar kun je het vak nu beter leren dan op een (groot) evenement met zoveel verschillende echte bezoekers met verschillende emoties, verschillende medewerkers met veel verschillende functies, veel verschillende werkzaamheden en gebeurtenissen?! Een geslaagd evenement is een totaalplaatje en jij mag als student hier deel van uit maken, wat is er mooier dan dat?! Je wordt dus niet alleen theoretisch, maar ook praktisch opgeleid, hierdoor sluit de opleiding goed aan op het werkelijke beroep als beveiliger. Het is wetenschappelijk bewezen dat je beter leert door beroepsgericht leren. Op deze manier leer je kennis, vaardigheden en een goede beroepshouding aan. Je wordt op deze evenementen voorbereid tijdens de zogenoemde beroepspraktijklessen. Hierin leer wat je nodig hebt tijdens een (groot) evenement zoals: Gastvriendelijkheid, een goede beroepshouding, fouilleren van bezoekers, letten op afwijkend gedrag etc.
-
Elke student moet gedurende de opleiding minimaal 4 evenementen actief aanwezig zijn in zijn rol als beveiliger, handhaver en coördinator beveiliging.
-
Het evenement is B(egeleide) O(nderwijs)T(ijd). Dit betekent dat er altijd een leraar aanwezig is en dat de tijd wordt geregistreerd in rapid.
-
Wanneer een student afwezig is op een evenement zal hij/zij dat bij een ander evenement in moeten halen. Bij ongeoorloofde afwezigheid zal bovendien een gesprek plaats vinden met de SLB’er en eventueel een brief volgen.
-
Aanwezigheid bij evenementen wordt geregistreerd. Onvoldoende deelname wordt meegenomen in het BSA.
-
Een student mag op vrijwillige basis meerdere evenementen volgen.
-
De 2OP1A klas heeft een minimum van 5 evenementen omdat zij geen stage hebben in het 1e leerjaar.
-
Er zitten geen verplichte opdrachten aan de evenementen. Wel kan de student, in overleg, een opdracht krijgen waar hij zich tijdens een evenement op kan focussen.
-
Onder de verplichte 4 evenementen valt voor de studenten niet de beveiliging bij PEC Zwolle. Dit valt onder praktijkleren.
-
De volgende evenementen hebben wij ons aan verbonden:
-
First Legoleage
-
Open dagen Deltion
-
NK indoor senioren
-
NK indoor junioren
-
Carnavalsconcert
-
Bevrijdingsfestival
-
Deltion Discover
-
Stadsfestival Zwolle
-
IJsselshow Zwolle
-
Ronald MC Donald Rally
-
Windesheim open dagen en avonden
-
Sinterklaas intocht Zwolle/ Kampen
-
FORK Kampen
-
SPORT
In het kader van de ontwikkeling van de student wordt actieve deelname bij de sportlessen verwacht van de student. Indien het aantal vastgestelde sporturen( aantal groene vlaggen) niet behaald is, is de student verplicht de verzuimde uren in te halen. Dit vindt plaats in de bufferweken en zal geregistreerd worden.
Sport is vastgelegd volgens een vlaggensysteem. Het uitgangspunt is:
-
2 lessen per week; 2x een blok van 1,5 uur
-
1x een blok clinics (Student maakt aan het begin van het jaar een keuze)
-
1x een blok Sportles
-
12 vlaggen per periode
Afspraken die gemaakt zijn:
-
Student komt altijd in sportkleding, ook als hij geblesseerd is moet hij aanwezig zijn in sportkleding
-
Als de student geen sportkleding heeft, heeft hij een gele vlag
-
Als student afwezig is, heeft hij een gele vlag
-
SLB ‘er waakt over de presentie, student kan zelf ook inloggen en heeft inzage
-
Inhalen van uren (van gele vlag naar groene vlag) tijdens bufferweek;
Er zijn 10 momenten mogelijk in die week.
Per periode wordt het aantal groene vlaggen bekeken. -
Voor de coordinator beveiligingsklassen geldt dat er per jaar +/- 40 vlaggen behaald kunnen worden, hiervan mogen er 15 geel zijn.
-
Deze 15 gele vlaggen gaan op voor ziekte, examens, evenementen.
Als de student aan het einde van het schooljaar alle benodigde vlaggen groen heeft, is sport voldoende
Bindend Studie Advies (BSA)
Iedere student krijgt in het eerste jaar dat hij ingeschreven staat bij de opleiding een (bindend) studieadvies (BSA). Je voortgang wordt besproken in een studievoortgangsgesprek. Gemaakte afspraken worden vastgelegd in een studieadvies. Later in het jaar volgt er een vervolggesprek waarin een bindend studieadvies wordt afgegeven. Dit kan een positief bindend studieadvies zijn of een bindend studieadvies met voorwaarden of met afspraken. Een bindend studieadvies met voorwaarden wordt afgegeven bij te weinig studievoortgang of te weinig verbetering naar aanleiding van het studieadvies.
Dit bindend studieadvies kan worden gezien als een laatste waarschuwing. Als de gemaakte afspraken of omschreven voorwaarden in het bindend studieadvies niet nagekomen worden, dan kan het Deltion college overgaan tot een negatief bindend studieadvies. Dit betekent dat je de opleiding moet verlaten. Wordt er voldaan aan de voorwaarden en zijn de afspraken nagekomen, dan volgt een positief studeiadvies.
Je hebt de mogelijkheid om tegen dit (negatief) bindend studieadvies in beroep te gaan .
Tijdens de studentenbespreking worden een aantal aandachtspunten, die voor de opleiding gelden en onderdeel vormen van het bindend studieadvies, besproken binnen het team.
De volgende aandachtspunten worden elke periode ingevuld en besproken met de student:
-
houding
-
presentie
-
resultaten
Voortgang studie
Halverwege het jaar wordt tijdens het voortgangsgesprek aandacht besteed aan jouw presentie, houding en gedrag, de behaalde resultaten, toetsen en examens en aan de haalbaarheid van de studie. Aan het eind kan je studieloopbaanbegeleider kan het team docenten beslissen dat je het studiejaar opnieuw moet volgen of dat je de rest van de opeleiding eventueel versneld kunt doorlopen. (zie ook 2.7.5 bindend studieadvies.)
De volgende aandachtspunten spelen een rol bij het bindend studie advies;
Houding
Presentie
Diplomering
Om zoveelmogelijk studenten een diploma te kunnen overhandigen tijdens de diplomauitreiking, vindt de diplomautreiking plaats in september.