Financieel administratief medewerker

Crebocode 25139 Leerweg BOL Niveau 3

Schema kerntaken en werkprocessen voor jouw opleiding

Het beroep van financieel administratief medewerker heeft een aantal herkenbare hoofdonderdelen.

Deze hoofdonderdelen noemen we kerntaken. Een kerntaak is een kenmerkend en herkenbaar onderdeel van het werk van een financieel administratief medewerker. Om de kerntaken goed uit te kunnen voeren, moet je beschikken over de juiste competenties. Competenties hebben te maken met houding, vaardigheden en kennis.

In het beroep kom je allerlei situaties tegen waarin jij een beslissing moet nemen. Je moet bij problemen of vragen voor de juiste oplossing zorgen! Hierbij moet je rekening houden met de regels en procedures van het bedrijf. Ook zul je zaken af moeten stemmen met collega's en/of je leidinggevende.

De beroepsgerichte kerntaken zijn:

  • Controleert en bewerkt dagboeken

  • Verricht activiteiten voor het debiteuren- en crediteurenbeheer.

  • Controleert en bewerkt kwantiteitenregistraties.

Deze beroeps specifieke kerntaken staan gedurende de gehele opleiding centraal.

Aan het einde van leerjaar 2 worden de kerntaken getoetst d.m.v. examenprojecten.

Om succesvol te zijn bij de werkprocessen (onderdelen van kerntaken) heb je beroepsspecifieke ondersteunende vakken nodig. Dit zijn ICT, Fiscaal, Bedrijfsadministratie en Bedrijfseconomie. De ondersteundende vakken kennen elk eigen toets- en examenmomenten.

Rekenen vind je eveneens in het algemene deel van de opleiding.

Een goede beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal zijn belangrijk om goed te kunnen functioneren. Deze talen komen gedurende de gehele opleiding aan de orde en worden regelmatig getoetst en geëxamineerd