Maatschappelijke Zorg

Crebocode 23181 Leerweg BOL Niveau 4

Examenplan

In het examenplan staat welke, hoe en wanneer in de opleiding examens plaatsvinden. Het betreft hier alleen de examens die meetellen voor een bepaald onderdeel waarmee je uiteindelijk je diploma (of certificaat) kunt behalen.

De algemene regels en afspraken die hier gelden, staan in het Examenreglement van het Deltion College. Het gehele examenreglement kun je vinden op Mijn Deltion (Reglementen bij Deltion Catalogus). Bij de start van de opleiding wordt ook de examinering verder toegelicht.

CGI Kwaliteit en deskundigheid en voorwaardelijk ontwikkelingsgerichte toetsing

Het examen Kwaliteit en deskundigheid vindt op school plaats in de vierde periode van het examenjaar. Het gaat om het aantonen van de bereidheid zich buiten de opleiding blijvend te scholen, deze kennis te delen met collega’s, op de hoogte te zijn van maatschappelijke ontwikkelingen, kritisch naar zichzelf te willen kijken, protocollen en regels goed toe te passen en te kijken waar verbeteringen mogelijk zijn. Het is daarmee een examen waarbij de basiskennis en vaardigheden eerst op orde moeten zijn om een dergelijk gesprek in te kunnen gaan.

Voor deelname aan dit examen gelden daarom de volgende voorwaarden:

  • Doelgroepentoets moet met minimaal een 5.5 zijn afgesloten.

  • Psychologische stromingen moet met minimaal een 5.5 zijn afgesloten.

  • Profielonafhankelijke examens combinatie 1, 2 of 3 met minimaal een voldoende afgerond voor 1 maart van het lopende schooljaar.

  • Gezondheidsleer: medicijnleer minimaal een 5.5 behaald.

  • Minimaal een voldoende BPV basisbeoordeling behaald voor 1 maart. (Niet van toepassing voor de instroomvarianten BOL en BBL)

  • Is een BPV verlenging vastgesteld voor 1 maart waardoor er geen zicht is op examinering in het lopende schooljaar, dan vindt ook geen CGI examinering Kwaliteit en Deskundigheid plaats.

Als je nog vragen hebt, kun je deze aan je studieloopbaanbegeleider stellen.

Hieronder vind je de examenplannen en de totaaloverzichtlijsten Prove2Move van jouw opleiding waar in het examenplan naar verwezen wordt.