Verzorgende IG

Crebocode 25656 Leerweg BBL Niveau 3

Voorbereiding

Het onderwijs is waar mogelijk gekoppeld aan de praktijk. Bij aanvang van de opleiding maak je een bpv-plan. Dit is een document waarin jij informatie geeft over jezelf. Je kunt jezelf voorstellen en wat vertellen over de opleiding die je volgt. Van belang zijn ook je ervaring in de zorg en je motivatie voor deze opleiding. Ook zet je erin wat je al geleerd hebt op school aan theorie, beroepshouding en welke vaardigheden je al hebt geoefend in het praktijklokaal.

Als je al eerder praktijkervaring hebt opgedaan, is het belangrijk te vertellen wat je al hebt geleerd en welke examens je al hebt afgerond. Ook je persoonlijke leerdoelen beschrijf je in het bpv-plan. Dit zijn leerdoelen die voor jou persoonlijk van belang zijn om aan te werken. Tenslotte neem je de bpv-opdrachten en examens op in het bpv-plan die je gedurende deze stage wil gaan afronden en hiervoor maak je een planning. Bij een volgende stage pas je je bpv-plan aan, aan de nieuwe situatie.

Je bpv-plan moet goedgekeurd worden door je bpv-leraar. Je bespreekt dit met hem of haar tijdens een gesprek voordat je op stage gaat.