Sociaal Werk

Crebocode 25615 Leerweg BOL Niveau 4

Aanvullende informatie over jouw opleiding

Studie en beroepshouding
Vanaf de start van de opleiding wordt er geoefend en gewerkt aan de beroepseisen en de daarbij behorende beroepseisen en grondhoudingen. Er wordt van je verwacht dat je gemotiveerd bent en laat zien dat je aan deze beroepseisen en grondhouding werkt. Om je alle eisen eigen te maken wordt er vanaf het begin van de opleiding verwacht dat je ook op school het gewenste gedrag laat zien.

In de introductie, studieloopbaanbegeleiding en periode 1 maak je kennis met de grondhoudingen binnen de opleiding Sociaal Werk.

Bindend studieadvies

Gedurende leerjaar 1 wordt het proces bindend studieadvies gevolgd. Het advies wordt gebaseerd op de volgende criteria:

  • Maximaal 5% ongeoorloofd verzuim

  • Min. 80% van het ontwikkelingsgerichte gedeelte is met een voldoende afgerond

  • Alle tot dan toe aangeboden VOT zijn met een voldoende afgerond

  •  De beroepshoudingslijst en ontwikkeling van je grondhouding is voldoende

Zie hoofdstuk bindend studieadvies.

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
Voor je stage heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Een VOG is in verschillende gevallen nodig, bijvoorbeeld voor het vervullen van een functie waarin je werkt met vertrouwelijke gegevens en/of kwetsbare personen.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Justitie screent het gedrag van personen die een VOG aanvragen en geeft de VOG’s af.

In de bpv-gids staat hoe je de VOG moet aanvragen. Je wordt tijdig door je opleidingsteam geïnformeerd wanneer je de VOG moet aanvragen. De kosten voor de VOG zijn voor rekening van de student.