Voeding & Leefstijladviseur

Crebocode 26024 Leerweg BOL Niveau 4

Schema kerntaken en werkprocessen voor jouw opleiding

De basisfase (1 en 2) en profielfase 1 van de opleiding is gericht op het behalen van Kerntaken 1, 2 en 3. De kerntaken worden aan het eind van de opleiding (periode 11 en 12) afgesloten

B1 - K1: Aanbieden van Sport- en Bewegenprogramma voor een gezonde(re) leefstijl


Werkprocessen

  • B1-K1-W1 Stelt de beginsituatie en de doelen vast

  • B1-K1-W2 Stelt een programma voor een gezonde(re) leefstijl op

  • B1-K1-W3 Werkt aan een structureel behoud van de gezonde leefstijl

  • B1-K1-W4 Coach en begeleidt klanten/cliënten

B1 - K2: Begeleidt het gebruik van voedsel en voeding

Werkprocessen

  • B1-K2-W1 Oriënteert zich op de vraag van de klant/cliënt

  • B1-K2-W2 Adviseert klant/cliënt over gebruik van voedsel en voeding

  • B1-K2-W3 Presenteert voedingsinformatie

  • B1-K2-W4 Neemt deel aan projecten (onderzoek, evenementen, voorlichting, enz.)

  • B1-K2-W5 Ontwikkelt zichzelf op het gebied van voeding en voorlichting in de keten

B1 - K3: Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken

Werkprocessen

  • B1-K3-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten

  • B1-K3-W2 Voert menu-engineering uit