Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw

Crebocode 25171 Leerweg BBL Niveau 3

Jouw beroep

Als gastheer of gastvrouw werk je in een restaurant. Jij zorgt ervoor dat de gasten zich op hun gemak voelen. Je weet precies welke gerechten er op de kaart staan en geeft de klant advies. Na de bestelling breng je de gasten hun drankjes en gerechten. Je rekent ook met ze af. Voor en na de openingstijden van het restaurant heb je soms nog administratieve of afsluitende werkzaamheden.

Beroepseisen

  • je kunt goed werken in teamverband

  • je bent dienstverlenend en zelfstandig

  • je hebt een commerciële instelling

  • je bent zorgvuldig en creatief

  • je kunt goed omgaan met mensen

  • je bent respresentatief en communicatief

De opleiding is competentiegericht opgezet. Bij competenties gaat het om het totaal van kennis, inzicht, vaardigheden en gedrag. Deze heb je nodig om je beroep goed uit te kunnen oefenen. Het gaat er niet alleen om dat je wéét hoe het zou moeten, maar dat je het ook zo doet!

De beroepsopleiding is verdeeld in kerntaken en werkprocessen. Je werkt aan een onderdeel tijdens contacturen (lesuren), zelfstudie-uren en in praktijksituaties. Regelmatig leg je toetsen af voor een bepaald aantal onderdelen. De te behalen kerntaken van deze opleiding zijn:

Kerntaken:

Werkt in de bediening

Bewaakt de voorraad

Bestelt en beheert de voorraad

Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart

Geeft leiding en voert beheerstaken uit