Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw

Crebocode 25171 Leerweg BBL Niveau 3

Schema kerntaken en werkprocessen voor jouw opleiding

Basisdeel

B1-K1 Werkt in de bediening

B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit

B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan

B1-K1-W3 Ontvangt gasten

B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op

B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed

B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af

B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer

B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid

B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit

B1-K1-W10 Werkt met de kassa

B1-K2 Bewaakt de voorraad

B1-K2-W1 Controleert de voorraad

B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling

B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op

Profieldeel

P2-K1 Bestelt en beheert de voorraad

P2-K1-W1 Bestelt de voorraad

P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier

P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad

P2-K2 Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart

P2-K2-W1 Verzamelt informatie

P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart

P2-K3 Geeft leiding en voert beheerstaken uit

P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid

P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers

P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Er wordt gewerkt met planningskaarten en de studieroutes voor de student staan in Cum Laude.