Mbo-Verpleegkundige

Crebocode 25655 Leerweg BOL Niveau 4

Op welke wijze betrekt de opleiding de ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s)

De ouders van de eerstejaars BOL-studenten krijgen in het begin van het schooljaar een uitnodiging voor een informatieavond. Het doel van de informatieavond is ouders/ verzorgers de gelegenheid te bieden om een beeld te vormen van de opleiding en tevens om kennis te maken met de opleidingsmanager, de leraren en de studieloopbaanbegeleider* van de student. Ouders/verzorgers kunnen daarnaast informatie verwachten over de opleiding Verpleegkunde, het onderwijssysteem en de BPV.

Daarnaast wordt er twee maal per jaar een contactavond georganiseerd voor de ouders/verzorgers/begeleiders van de studenten van de eerstejaars. Dat is een moment om de voortgang bespreken, samen met de studieloopbaanbegeleider en de student in kwestie.

Overigens is het voor ouders/begeleiders en/of verzorgers altijd mogelijk om samen met de student een afspraak te maken met de studieloopbaanbegeleider.

  • Binnen de opleiding verpleegkunde wordt gesproken over een groepscoach in plaats van een studieloopbaanbegeleider.

3.8 Overgangscriteria

Wanneer kun je doorgaan naar een volgend leerjaar? Het antwoord op deze vraag kun je vinden in het schema.

De resultaten van school, dus de resultaten van Omgangskunde (OGK), van Verpleegkunde (VPK), die van Anatomie & Fysiologie (AF) en van Geneeskunde (GNK) is één onderdeel waarop je wordt beoordeeld. Daarnaast zijn de resultaten van je stage, je beroepshouding en je presentie van belang. Deze criteria samen bepalen of je doorgaat naar een volgend leerjaar.

Resultaten school

Resultaten BPV (stage)

Beroepshouding

Presentie

OGK

VPK

AF / GNK

Skills

Gedragsindicatoren

De norm is: 3 of meer onderdelen > 5,5

De norm is: voldoende of goed

De norm is: voldoende of goed

De norm is: >85%

Heb je twee of meer keer de norm niet gehaald dan betekent dat geen overgang naar het volgende schooljaar