Schilderen (Schilder)

Crebocode 25589 Leerweg BOL/BBL Niveau 2

Voorbereiding

We kennen 2 varianten waarin deze opleiding aangeboden wordt.

1. Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)

Bij het volgen van een studie volgens de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) is er geen sprake van stage maar van werk. Voor je kunt starten met deze opleiding moet je beschikken over een arbeidscontract met een erkend leerbedrijf

2. Beroeps Opleidende Leerweg (BOL)

Tijdens de opleiding combineer je leren met BPV (stagelopen). Je gaat 5 dagen naar school waar je naast theoretische lessen practicum gaan volgen in de werkplaatsen van het Deltion College. De schoolperiode wordt afgewisseld met stageperioden die wisselend en flexibel ingevuld kunnen worden

Voor de BOL opleiding loop je stage (BPV). Hoe de stage wordt vormgegeven is afhankelijk van een aantal factoren zoals aanmeldingen en beschikbare stageplaatsen. Tijdens de stage worden de verschillende beroepstaken doorlopen.

Voor de BBL opleiding werk je 4 dagen per week bij een erkend leerbedrijf voor de praktijkopleiding. Ook hier worden de verschillende beroepstaken doorlopen. Je bent in dienst van een opleidingsbedrijf of van een individueel (erkend) leerbedrijf.

Het opleiden in de praktijk noemen we de beroepspraktijkvorming (stage of werk). Het bedrijf / de instelling waar de BPV plaatsvindt, zorgt ook voor de begeleiding. Vanuit jouw opleiding komt de loopbaanbegeleider regelmatig voor overleg met jou en de BPV-opleider naar je toe op je werkplek. De afspraken over de BPV worden vastgelegd in een praktijkovereenkomst (POK). Voor de BOL student hebben we een apart stage boek gemaakt die via onderstaande link kunt bereiken.

Portfoliomap

Met de portfoliomap wordt de door de werkgever aangewezen praktijkbegeleider in staat gesteld je in de praktijk behulpzaam te zijn. Bij de praktijk tewerkstelling ziet de loopbaanbegeleider toe op de juiste voortgang van de opleiding.

De praktijkbegeleider

De werkgever of de door hem aangewezen praktijkbegeleider:

  • Instrueert en begeleidt je in de vorm van uitleggen, voordoen, mee laten doen, bespreken, etc.

  • bepaalt wanneer je een praktijkonderdeel kan afronden met een Proeve van Bekwaamheid (PvB)

  • geeft opdrachten aan de hand van de voorbeelden van praktijkopdrachten

  • geeft adviezen inzake opdrachten uit Studeo waarin de opdracht staat omschreven

  • verstrekt aan jou de nodige informatie om de opdracht naar behoren te kunnen vervullen

  • beoordeelt de uitgewerkte opdrachten en gebruikt hiervoor de opgenomen

  • beoordelingsformulieren (tussentijds beoordelen van de verslagen is mogelijk)

  • bespreekt geregeld de vorderingen en het functioneren in de praktijk en zo nodig met de begeleidende leraar van de school.