Onderhoud- en verbouwbedrijf (Allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf)

Crebocode 25023 Leerweg BOL/BBL Niveau 3

Voorbereiding

We kennen 2 varianten waarin deze opleiding aangeboden wordt.

1. Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)

Tijdens de opleiding combineer je leren en werken. Je gaat 1 dag per week naar school en werkt 3 à 4 dagen per week bij een erkend leerbedrijf.

2. Beroeps Opleidende Leerweg (BOL)

Tijdens de opleiding combineer je leren met BPV (stagelopen) en je gaat 5 dagen naar school. Op school volg je theoretische lessen en oefen je praktische vaardigheden in de werkplaatsen van het Deltion College. De schoolperiode wordt afgewisseld met stageperioden die wisselend en flexibel ingevuld kunnen worden.

Voor de BOL opleidingloop je stage (BPV). Hoe de stage wordt vormgegeven is afhankelijk van een aantal factoren zoals aanmeldingen en beschikbare stageplaatsen. Tijdens de stage worden de verschillende taken doorlopen.

Voor de BBL opleidingwerk je 3 of 4 dagen per week bij een erkend leerbedrijf voor de praktijkopleiding. Ook hier worden de verschillende taken doorlopen. Je bent in dienst van een (erkend) leerbedrijf.

Voor elk beroepspraktijkvormings onderdeel wordt een praktijkovereenkomst (stageovereenkomst) afgesloten, ondertekend door de onderwijsdeelnemer, de praktijkbiedende organisatie (bedrijf) en de onderwijsinstelling (school) en het Kenniscentrum (Kenniscentrum tekent alleen mee bij BBL studenten)

In de praktijkovereenkomst (POK) wordt vastgelegd:

  • de rechtspositie van de onderwijsdeelnemer

  • de duur en omvang van de BPV

  • de inhoud van de BPV

  • door welke persoon de begeleiding wordt verzorgd vanuit de praktijkbiedende

  • organisatie

  • de begeleider vanuit de onderwijsinstelling.

De werkzaamheden die je bij een erkend leerbedrijf uitvoert moet je bijhouden in een trajectmap (portfoliomap). In de trajectmap doe je verslag van de werkzaamheden die je onder begeleiding uitvoert.

Er worden in totaal 3 Proeves van Bekwaamheden (PvB) gedaan. Kijk voor een overzicht in het examenplan.

BPV verantwoording

In de electronische leeromgeving van Deltion (Cum Laude) behoren de volgende stukken aanwezig te zijn:

  • urenverantwoording

  • periodieke beoordelingen

Wekelijks vul je de uren in. Per dag beschrijf je wat je doet en geef je aan hoeveel uren je gewerkt hebt. Ook wordt er regelmatig een periodieke beoordeling van het leerbedrijf ingevuld.

Naast deze verantwoordingen maakt de student opdrachten. Deze zijn onderverdeeld in projecten. Deze worden verzameld in een map en beoordeeld door een aangewezen begeleider. van de werkgever.