Leidinggevende team/afdeling/project

Crebocode 25160 Leerweg BBL Niveau 4

Aanvullende informatie over jouw opleiding

De opleiding ‘Leidinggevende in de handel en commercie’ is een zogenoemde specialistenopleiding. Dit betekent dat jij je kunt aanmelden voor deze opleiding als je een van de onderstaande diploma’s hebt behaald:

  • Mbo niveau 3

  • Mbo niveau 4

  • HAVO

Daarnaast werk je tijdens de opleiding voor minimaal 20 uur in de week bij een bedrijf of organisatie die zich met handel en commerciële doelen bezighoudt. Indien je bij de start van de opleiding nog geen passende werkplek en opdracht hebt, dan kan dit studievertraging opleveren en komt afronding van de opleiding binnen 1 jaar in gevaar.

Kennismaking

Als we je aanmelding binnen hebben, plannen we graag een kennismakingsgesprek met jou op school en bij je werkgever. Tijdens dit gesprek gaan we in op je motivatie, je verwachtingen van de inhoud van de opleiding en je ideeën rondom je praktijkopdracht die je op je werkplek zou willen uitvoeren/waar je graag mee aan de slag wilt.

Verzuim

Iedereen kan ziek worden, maar bij een verzuim van 15% of meer word je attent gemaakt op het feit dat verzuim consequenties kan hebben voor de voortgang van de opleiding. Afhankelijk van de gemiste uren kan het zijn dat deze ingehaald moeten worden, extra opdrachten gemaakt moeten worden of dat de opleiding verlengd wordt.

Ongeoorloofd verzuim is niet acceptabel. Bij verzuim van 16 uur voor studenten onder de 18 jaar of 1 maand bij studenten ouder dan 18 jaar wordt de leerplichtambtenaar/RMC geïnformeerd.

Voor de voortgang van de opleiding zijn criteria opgesteld. Uit de gesprekken met de studieloopbaanbegeleider kunnen conclusies worden getrokken, die na overleg met het team en de opleidingsmanager aan jou worden medegedeeld”

  • Je kunt verder met de opleiding

  • Je kun verder met de opleiding onder voorwaarden van extra opdrachten/afspraken

  • Je kunt verder met de opleiding maar met afspraken bij het SSC voor ondersteuning

  • Je krijgt een dringend advies het jaar over te doen met of zonder voorwaarden

  • Je krijgt een bindend studieadvies om met deze opleiding te stoppen en een verwijzing naar het SSC voor begeleiding bij het kiezen voor een andere opleiding en/of niveau.