Klantmedewerker Bancaire Diensten/Klantmedewerker Schadeverzekeringen

Crebocode 25544/25546 Leerweg BOL Niveau 4

Keuzedelen in jouw opleiding

Elke MBO-opleiding heeft keuzedelen waarmee je je kennis en vaardigheden kan verbreden of verdiepen. De keuzedelen voor deze opleiding zijn:

Keuzedeel 1 Assisteren van de vastgoedmakelaar (480 SBU)

In dit keuzedeel komt de aan- en verkoop van vastgoedobjecten aan bod, waarbij aandacht wordt besteed aan de begeleiding bij bezichtigingen en onderhandelingen. Ook wordt aandacht besteed aan koop- en verkoopovereenkomsten, taxaties en vastgoedopnames. Tenslotte komen ook onderwerpen als het onderhouden van contacten met de notaris en promotionele activiteiten, zoals de verzorging van brochures en internetpresentaties, aan bod.

Het keuzedeel geeft een aansluiting bij de HBO-opleiding Vastgoed & Makelaardij.

Keuzedeel 2 Voorbereiding HBO (240 SBU)

In dit keuzedeel komen HBO-vaardigheden als oriƫntatie, informatieverwerking, samenwerking en reflectie in de HBO-context aan de orde.

Keuzedeel 3 Ondernemend gedrag(240 SBU)

In dit keuzedeel komt de ontwikkeling van ondernemend gedrag van deelnemers/ werknemers op verschillende niveaus in de eigen beroepsuitoefening en werkomgeving aan bod. Ondernemend gedrag wordt gekarakteriseerd door trefwoorden als: verantwoordelijkheid, omgevingssensitiviteit, zelfstandigheid, initiatiefrijk, verbeteringsgericht, creativiteit, zelfreflectie, een lerende houding en een hands-on mentaliteit.

In totaal moet een student 720 uur invullen met keuzedelen. Het keuzedeel Assisteren van de vastgoedmakelaar is al voor je gekozen. Tijdens je opleiding wordt hier meer informatie over gegeven.