Medewerker Marketing & Communicatie

Crebocode 25148 Leerweg BOL Niveau 4

Voorbereiding

Tijdens je opleiding loop je een aantal keren stage. Binnen Deltion College wordt dit BPV (beroepspraktijkvorming) genoemd. Een Medewerker Marketing en Communicatie kan stage lopen bij verschillende bedrijven (profit en not-profit), want ieder bedrijf doet iets aan marketing en communicatie, public relations of voorlichting.

De BPV-coördinator kan je helpen bij het vinden van een stageplek, maar je wordt vooral aangemoedigd om zelf een geschikt BPV-bedrijf te vinden. Je krijgt hierover informatie van de BPV-coördinator tijdens een les en ook binnen LOB wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan het vinden van een stageplek. Het is belangrijk niet te lang te wachten met het zoeken naar een geschikt BPV-bedrijf. Immers het bedrijf moet erkend zijn, anders mag je er geen stage lopen. Als je twijfelt, is het raadzaam contact te leggen met de BPV-coördinator. Tijdens bepaalde lessen en/of aparte bijeenkomsten word je voorbereid op de stage en ook welke opdrachten binnen de stage gedaan moeten worden.

De praktijkovereenkomst, kortweg POK genoemd, moet ingevuld zijn voordat je aan je stage begint. In de POK staat onder andere:

- van wanneer tot wanneer je stage loopt;

- hoeveel uur je stage moet lopen;

- de naam en adresgegevens van het bedrijf waar je stage loopt.

Zodra je een BPV-bedrijf hebt gevonden, vul je een digitaal POK-aanvraagformulier in. Na akkoord van de BPV-coördinator wordt het aanvraagformulier doorgestuurd naar het BPV-bureau. De Onderwijsadministratie(OA) maakt de POK op en stuurt deze ter ondertekening naar het BPV-bedrijf.

Let op :

- zonder geldige POK mag je geen stage lopen;

- je mag alleen stage lopen bij een erkend BPV-bedrijf