Podium- en evenemententechniek (Podium- en evenemententechnicus)

Crebocode 25203 Leerweg BOL Niveau 3

Jouw beroep

Beroepen veranderen, nieuwe beroepen/ functies ontstaan en andere verdwijnen. Met andere woorden, de vraag vanuit de arbeidsmarkt verandert; hier proberen wij binnen onze opleiding op aan te sluiten, zodat jij klaar bent voor die veranderende arbeidsmarkt.

De podium- en evenemententechnicus kan bij verschillende organisaties werken. Denk bijvoorbeeld aan festivals, poppodia, musical producties, theaters en evenementen, maar ook bij verhuurbedrijven van apparatuur en gespecialiseerde uitzendbureaus. Elke optreden is een geoliede machine van mensen die intensief met elkaar samenwerken: de artiesten op het podium en technici achter de schermen. De technici zorgen er bijvoorbeeld voor dat het geluid goed klinkt, dat de licht- en geluidseffecten goed worden getimed en dat decorwisselingen soepel verlopen,.

De podium- en evenemententechnicus is bereid te improviseren wanneer de situatie anders is dan verwacht. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden stelt hij zich felxibel op: onregelmatige werktijden, werkdruk, samenwerking, veilig en milieubewust werken en fysieke belasting zijn van belang. Hij werkt zelfstandig onder aansturing van een projectleider of leidinggevende.

Hij bezit kennis en vaardigheden op technisch gebied die nodig zijn voor het realiseren van de productie. Hoewel zijn werkzaamheden veelal routinematig zijn, moet hij flexibel en inventief om kunnen gaan met veranderende omstandigheden.