Logistiek (Logistiek teamleider)

Crebocode 25372 Leerweg BOL/BBL Niveau 3

Keuzedelen in jouw opleiding

Het MBO heeft een aantal keuzedelen die gelden voor Logistiek Teamleider.

Door het opleidingsteam worden de volgende vakken aangeboden waaruit je er drie moet kiezen:

  • Engels

  • Duits

  • Ondernemend gedrag

  • Blijvend fit, veilig en gezond werken

  • Digitale Vaardigheden Basis

  • Koerier Bestelauto

Voor alles geldt dat bij te weinig opgave een keuzedeel niet wordt aangeboden. In dat geval kies je een ander keuzedeel. De Opleidingsmanager neemt hierover een beslissing.

1. Engels

Dit keuzedeel bestaat uit lessen en opdrachten die je op school en thuis gaat maken.

Als je kiest voor Engels maak je een instaptoets om te beoordelen of je voldoende kennis bezit om het keuzedeel succesvol kan afronden. Het advies van de docent is bindend.

2. Duits

Dit keuzedeel bestaat uit lessen en opdrachten die je op school en thuis gaat maken. Als je kiest voor Duits maak je een instaptoets om te beoordelen of je voldoende kennis bezit om het keuzedeel succesvol kan afronden. Het advies van de docent is bindend.

3. Ondernemend gedrag

Het keuzedeel richt zich op de ontwikkeling van het gedrag van de student. Het keuzedeel bestaat uit drie onderdelen:

(1) Je leert jezelf (beter) kennen en kijkt naar je omgeving (school, thuis, bpv)

(2) Je leert mogelijkheden zien om beter te functioneren

(3) Neemt initiatieven

Ondernemend gedrag wordt steeds belangrijker gevonden door de maatschappij en er wordt bij sollicitaties vaker naar gevraagd. Het kan belangrijk zijn voor een goede carrière.

4. Blijvend fit, veilig en gezond werken (niveau 3)

Door dit verdiepende keuzedeel te volgen, vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt.
In dit keuzedeel wordt ingegaan op de (beroepsgerichte) kennis en vaardigheden van gezond, veilig en fit werken. Op deze manier zorg je er voor dat je ‘duurzaam’ (langer en gezonder) inzetbaar blijft tijdens je gehele loopbaan; mensen worden steeds ouder en dan moet je ook langer fit blijven. Daarnaast beïnvloed je misschien ook de gezondheid en veiligheid van anderen op de werkvloer op positieve wijze, door het voorbeeldgedrag dat je laat zien.

Je vergroot je kansen op de arbeidsmarkt ook in de toekomst, door je positieve bijdrage aan de productiviteit en inzet door minder ziekte en ongevallen.

Met de beroepsgerichte kennis en vaardigheden die aan bod komen, krijg je instructie over fysieke (lichamelijke) en psychosociale arbeidsrisico’s, die voorkomen op je werkplek. Je leert o.a. bewust te zijn van de werkomstandigheden en daarmee om te gaan. Ook het aangeven en praten over werkomstandigheden met bijvoorbeeld, je leidinggevende hoort er bij.

5. Digitale Vaardigheden Basis

Dit keuzedeel is bedoeld voor studenten die meer willen kunnen met Word, Excel, Powerpoint en hun algemene kennis op het gebied van bijvoorbeeld servers en internet- en telefoongebruik willen vergroten. Hier hoort ook een examen bij.

6. Koerier bestelauto

Dit keuzedeel is bedoeld voor de beginnend beroepsbeoefenaar die in een bestelauto in opdracht ladingen ophaalt/vervoert/aflevert. Hij leert hierin ladingen vast te zetten en op basis van de route de auto in te ruimen. Hij leert verschillende documenten in te vullen en klantgericht te communiceren.