Uitvoerend bakker

Crebocode 25173 Leerweg BOL/BBL Niveau 2

Examenplan

In het examenplan staat welke, hoe en wanneer in de opleiding examens plaatsvinden. Het betreft hier alleen de examens die meetellen voor een bepaald onderdeel waarmee je uiteindelijk je diploma (of certificaat) kunt behalen.

De algemene regels en afspraken die hier gelden, staan in het Examenreglement van het Deltion College. Het gehele examenreglement kun je vinden op Mijn Deltion (Reglementen bij Deltion Catalogus). Bij de start van de opleiding wordt ook de examinering verder toegelicht.

De examinering vindt plaats in de daarvoor bestemde weken (laatste week van elke schoolperiode). De PvB wordt afgenomen op school, in de schoolbakkerij. Voor de BBL student wel belangrijk om te weten dat de examendag niet altijd de reguliere schooldag hoeft te zijn.

Wel is het van belang te weten, dat de opleiding afgerond dient te zijn binnen de daarvoor geldende studieduur. In uitzonderlijke gevallen (bijv. langdurige ziekte) kan de onderwijstijd worden verlengd.

Wordt de onderwijstijd overschreden door niet toegestane redenen, dan is er een mogelijkheid als extraneus (examenkandidaat) de opleidng af te ronden. Als extraneus heb je uitsluitend de mogelijkheid om examens te doen. Onderwijs kan er niet worden gevolgd. Voor extraneuskandidaten wordt er na de eerste kans kosten in rekening gebracht (zie examenreglement).

Als je nog vragen hebt, kun je deze aan je StudieLoopbaanBegeleider (SLB'er) stellen.

Klik hieronder op de link voor het examenplan van jouw opleiding.