Manager retail BOL/BBL

Crebocode 25162 Leerweg BOL/BBL Niveau 4

Jouw beroep

De manager retail werkt in de retail in uiteenlopende winkelformules in zowel het MKB als het GWB, in de food- en non-foodsector. De manager retail is gedisciplineerd om zich binnen het gestelde beleid ondernemend op te stellen, als voorbeeld te dienen in het filiaal/de afdeling en consequent te zijn als leidinggevende.

Binnen zijn mogelijkheden neemt hij zelf het initiatief om actie te ondernemen om zaken aan te pakken en te verbeteren. Hij durft verantwoordelijkheid te nemen voor zijn beslissingen, waaruit zijn ondernemendheid blijkt. Hij is daarnaast sociaal vaardig en gastheer binnen zijn filiaal/afdeling: hij is in staat relaties met zijn medewerkers, klanten en andere betrokkenen op te bouwen en te onderhouden.

Hij legt makkelijk contact, communiceert op prettige wijze en heeft geen problemen om zijn overtuigingskracht in te zetten. Voor zijn filiaal/afdeling denkt hij commercieel: hij denkt vanuit de klant, zoekt kansen en weet hoe hij het beste in het belang van de organisatie én de klant kan opereren. Voor de uitoefening van het beroep is Engels of Duits vereist.

Beroepseisen:

  • je bent klantgericht en dienstverlenend;

  • je bent ondernemend en commercieel;

  • je kunt goed met mensen omgaan en werkt motiverend;

  • je bent stressbestendig, flexibel en kunt goed organiseren en plannen;

  • je hebt financieel / rekenkundig inzicht.