Verkoper BOL/BBL

Crebocode 25167 Leerweg BOL/BBL Niveau 2

Aanvullende informatie over jouw opleiding

Verkoper Detailhandel is een niveau 2 opleiding. Je mag instromen met een diploma Basis Beroepsgerichte Leerweg, of een diploma van een niveau 1 opleiding. Tijdens de intake kan het voorkomen dat er aanleiding is voor een tweede gesprek. Er zal op dat moment bekeken worden wat de beste manier is om de opleiding te gaan volgen.

Bindend studieadvies

Iedere student krijgt in het eerste jaar dat hij ingeschreven staat bij de opleiding een bindend studieadvies (positief of met voorwaarden).

Het doel van het proces positief of negatief bindend studieadvies (BSA) is om studenten in het eerste jaar van hun inschrijving op Deltion te volgen in hun voortgang en te informeren over het vervolg van de studieloopbaan. Met de student wordt hierover gesproken tijdens een studievoortgangsgesprek. Dit kan een voorlopig positief bindend studieadvies zijn of een voorlopig negatief bindend studieadvies met afspraken.

Eventuele gemaakte afspraken worden vastgelegd. Een student kan in een tweede gesprek een voorlopig negatief bindend studieadvies met voorwaarden krijgen bij te weinig studievoortgang of te weinig verbetering. Dit voorlopig negatief bindend studieadvies met voorwaarden kan worden gezien als een laatste waarschuwing. Als de voorwaarden in het voorlopig negatief BSA niet nagekomen worden, dan kan de instelling overgaan tot een definitief negatief bindend studieadvies. Een negatief bindend studieadvies leidt, bij akkoord van de toetsingscommissie, tot ontbinding van de onderwijsovereenkomst. Dit betekent dat de student de opleiding moet verlaten.

Criteria 1- of 1,5 jarige opleiding

De voortgang van de opleiding wordt onder andere gemeten aan de hand van studiepunten. Je haalt studiepunten door o.a. examens, werkstukken en portfolio's voldoende af te ronden, door het tonen van initiatief tijdens het zoeken naar een geschikte bpv-plek, door goed gedrag te tonen tijdens de introductieweek en door deel te nemen aan de verschillende excursies die worden aangeboden tijdens de opleiding.

BOL opleiding:
Je kunt in totaal 84 studiepunten halen. Wanneer je in het eerste semester (eerste 20 weken van het schooljaar) minimaal 28 studiepunten hebt behaald, is het mogelijk om de opleiding binnen 1 jaar af te ronden. Wanneer je minder dan 28 studiepunten haalt in het eerste semester is de opleidingsduur 1,5 jaar. Het aantal behaalde studiepunten, oftewel jouw studievoortgang, is een van de criteria waarop we jouw studieadvies in leerjaar 1 baseren.

BBL opleiding:
Je kunt in totaal 66 studiepunten halen. Wanneer je in het eerste semester (eerste 20 weken van het schooljaar) minimaal 30 studiepunten hebt behaald, is het mogelijk om de opleiding binnen 1 jaar af te ronden. Wanneer je minder dan 30 studiepunten haalt in het eerste semester is de opleidingsduur 1,5 jaar. Het aantal behaalde studiepunten, oftewel jouw studievoortgang, is een van de criteria waarop we jouw studieadvies in leerjaar 1 baseren.

Uitgebreide informatie over de studiepunten wordt tijdens start van de opleiding uitgelegd.